Gott att dricka

Bellini

Jag brukar köpa Lambrusco och servera i champagneglas. Iskallt, rött, mousserat vin kan aldrig gå fel en varm sommardag. Bäst av allt är att Lambrusco är alkoholsvagt, man kan dricka rätt mycket utan att bli stöddig. Nackdelen är att Lambrusco är sött, så sött att till och med jag har en gräns för hur mycket Lambrusco jag kan dricka. Då kan det vara roligt att fixa till en simpel Prosecco eller Cava istället.

En riktig Bellini innehåller persikopuré men där går min gräns för hur festlig jag orkar vara. För att kärna ur och pressa en mogen persika slutar alltid med sanering av hela köket. Det går däremot utmärkt att använda barnmat i burk. Persiko- eller aprikospuré finns i mataffären. Det är även lätt att mixa frysta hallon eller jordgubbar med lite florsocker (använd mixerstav eller gaffel) och sedan slå bubbel över det. Med jordgubbar har Du då gjort en Fellini. Eller så kan man använda sig av koncentrerad apelsinjuice eller flädersaft att bottna med innan det mousserande vinet försiktigt fyller upp glaset. Det är bara att testa sig fram efter sin egna smakfavorit. Det viktigaste är att glaset är snyggt, bubblet är kallt och sällskapet rätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: