Goda tillbehör

Evas bruschetta

Bruschetta (bro-sketta) äter vi mycket av då vi campar på ställen som säljer färskt frukostbröd, eftersom vi alltid överköper oss på frallor. Brödet är perfekt till bruschetta på kvällen eller till och med dagen efter. Är jag lat eller har bråttom tärnar jag bara tomater och river över vitlök, mycket vitlök. Men har jag tid på mig brukar jag kärna ur tomaterna innan jag skär dem i små tärningar och så hackar jag vitlök istället för att riva den. Tomatblandningen blir inte lika rinnig och vitlöken blir smakrikare. Av tomathack och vitlök gör jag tillsammans med olivolja en enkel tomatsallad.

Brödet skär jag upp i skivor likt man gör med en limpa och toppar med tomatsalladen, mozzarella (eller den ost som finns i kylskåpet) och flingsalt. Sedan kör jag bruschettan på en plåt i ugnen eller steker dem på grillen medan den värms till middagsmaten (beroende på vilken värmekälla som är ledig). Ofta serveras de innan maten som en liten aptitretare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: