Grillat

Grillat fläsk

Vi äter aldrig stekt fläsk. Finns det något jag verkligen avskyr att tillaga är det stekt fläsk. För det första sprätter det så mycket att jag alltid bränner mig, för det andra stänker det så kraftigt att jag behöver sanera hela köket och för det tredje stinker hela textilier fett efter stekning. Därför steker jag aldrig fläsk, och därför äter vi aldrig stekt fläsk.

Däremot grillar vi fläsk. Min man är den som bränner sig och det mesta fettstänket hamnar i naturen tillsammans med det olidliga fläskoset. Smart! Dessutom får fläsket en fantastiskt knaprig stekyta då grillen är riktigt het och tillagningen går fort.

Det allra, allra godaste och enklaste sättet är att servera fläsket är direkt från grillen på en bregottbredd limpmacka. Kanske inte som en hel middag men absolut som ett alternativ till den urtrista korven med bröd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: