Grillat

Hamburgare

Jag gör nog hamburgare precis som alla andra gör dem. Nötfärs, forma, salt och peppar, grilla!

Det jag däremot tror kan skilja är vad man har till hamburgarna. Till att börja med, hamburgerbrödet! Bakar man det själv ska man verkligen ha creds. Köper man det färdigt ska man ha fet plånbok. Jag vet inte varför men just hamburgerbröd är larvigt dyrt att köpa färdigt. Varför? Det är ju bara mjöl och vatten. Sånt kan göra mig irriterad. Min man och ungarna jublar de gånger jag ”lyxar till det” och köper färdigt hamburgerbröd…fast det där jublandet är nog bara ett spel för gallerierna då det är tusen gånger godare att servera hamburgaren i en fralla av nåt slag. Jag föredrar de som säljs i färdiga påsar om 8-10 stycken. För det första blir det mycket matigare och för det andra faller det inte isär och gör att man har dressing, lök och hamburgerfett i knät efter första tuggan. Låt brödet grilla med en stund för ett härligt krisp och smak. I brist på annat kan man till och med använda formbröd, men det måste värmas, helst på grillen.

Förutom brödet gillar jag att grilla zucchini och/eller aubergin till min hamburgare. Eftersom man saltar dessa grönsaker rätt kraftigt innan tillagning (för att driva ut vätskan) smakar de nästan som bacon då man grillar dem hårt. Bacon utan fettrand runt munnen, bacon för oss som inte avgudar riktiga bacon lika mycket som andra gör.

På våra hamburgare trycker man sedan ihop allt man får in mellan bröd och köttfärs. Ketchup, senap, dressing, tomat, sallad, rostad lök, rå lök, picklad lök, jalapenos, stekt ägg, smörgåsgurka, räksallad, ost, bacon, cole slaw, jadda jadda. The more, the godare.

Kommentera gärna, tack.

%d bloggare gillar detta: