Förbered hemma

Köttfärsbas

Att förbereda lite ”köttfärsbaser” och frysa in gör att matlagningen går jättesnabbt. Jag brukar, hemma, fräsa upp ett par kilo köttfärs och låta det koka ihop något med några burkar tomat och lite basic kryddor. Sedan portionerar jag det i olika stora plastpåsar, som bara är att slänga när man lagar till basen, och fryser in.

Till Köttfärssås adderar jag mer tomat, lök, vitlök, morot och kryddor. (serveras med pasta och grönsaker)
Till Chili con Carne adderar jag vita bönor, hackade jalapenos och kryddor. (serveras med ett gott, färskt bröd och grönsaker)
Till Taco adderar jag bara en påse kryddblandning. (serveras med grönsaker, ost och nachos)
Till Gulach adderar jag vatten, tomat, potatis, paprika och kryddor. (serveras med gott, färskt bröd och vitlöks-creme fraiche)

Blir det sedan rester av något ovan kokar jag en mustig soppa på det dagen efter. Och ja, det är nog så att soppan gjord på rester är godare än huvudrätten.

Ett tips , om Du inte vill köra husvagnskylen på gasol då Du rullar, ta ut köttfärsen den dag Du planerar att byta camping. Köttfärsklumpen håller kylvarorna kalla medan ni reser. När ni är redo för middag är köttfärsklumpen tinad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: