Grillat

Köttfärsspett

Ibland hittar jag ingenting i köttdisken när jag planerar att grilla. Eller, självklart hittar jag nånting men lusten eller plånboken är inte på humör. Då funkar det jättebra att backa bandet och återskapa ”kött” av köttfärs. Här är det, som ofta i matlagning, bara fantasin som sätter gränser. En bra nötfärs kan klara sig på egen hand om tillbehören är rätt. Annars kan man, förutom salt och peppar, krydda med färsk chili, vitlök, spiskummin, stekt svamp, persilja, fetaost, soltorkade tomater, mozzarela eller bacon. Tryck snabbt ihop köttfärsen med smakerna och forma till tiocentimeterlånga rätt tjocka korvar och trä dem på dubbla spett. Använder Du träspett så blötlägg dem en stund innan så att de inte tar eld på grillen. Servera med pasta och en mustig tomatsås eller potatisklyftor och den sås som passar ihop med kryddningen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: