Bara att värma,  Förbered hemma,  På resande fot

Mat på väg

Jag läser då och då på olika forum och i facebookgrupper att det är svårt att äta mat då man är på resa och istället väljer att äta på vägkrokar och hos snabbmatskedjor. Jag tycker precis tvärt om. Har vi köket med oss blir jag nästan irriterad då ungarna vill stanna vid första bästa neonskylt. Även om vi så klart gör det då och då, ibland till och med innan vi lämnar hemkommunen, försöker jag i största utsträckning få med någon måltid som är färdiglagad eller bara behöver lite arbete. Äter vi det inte på resan är det även superskönt att ha middag klar då vi kommer hem.

När vi rullar har jag, om vi gör ett litet längre stopp, tillgång till både spis, ugn och grill. Då de drivs med gasol värms de upp och svalnar fort. Har man inte det kan man ta med sig en termos kokhett vatten. Slår man det över färdigkokt pasta, konserverad potatis eller varmkorv och låter det stå några minuter har man varm mat utan större besvär eller tidsåtgång. Förpackar man det man eventuellt har förberett hemma i glasslådor, aluminiumformar eller andra engångsförpackningar är det bara att lägga disken i soporna efter måltiden.

Lite förslag på mat som går snabbt att tillaga eller är enkel att förbereda.

•Pastasallad, servera med god dressing och färskt bröd
•Kokt korv med bröd, värm på spisen eller genom att slå hett vatten över
•Smörgås med köttbullar och rödbetssallad, piffa till med grönsaker
•Limpa med stekta ägg och varm choklad, finns det nåt godare?
•Sill och ägg, ät med kall kokt potatis eller värm burkpotatis
•Burkskinka och mimosasallad, med potatis som ovan
•Kalla pannkakor med färska bär och grädde
•Alla matpajer går att äta kalla, servera sallad till
•Färdiggrillad kyckling, serveras med sallad och färskt bröd
•Rostbiff och potatissallad, serveras med sallad och färskt bröd

Kommentera

%d bloggare gillar detta: