Grillat

Matiga grönsaksspett

På sommaren, när det forfarande är varmt vid middagstid, kan jag känna att det blir alldeles för mäktigt att äta potatis eller andra rejäla tillbehör till min grillade köttbit. Då brukar jag istället göra ett matigt grillspett. Jag utgår från de grönsaker jag för tillfället har i kylskåpet men föredrar att i en skål eller stor påse (påsen minimerar disk) blanda ihop hela coctailtomater, osthyvelhyvlad zucchini och/eller aubergin, halverade champinjoner, lökklyftor och stora brödbitar, från det bröd som inte längre är dagsfärskt, med rosmarin (färsk eller på burk). Sedan ringlar jag olivolja över, strör över flingsalt, blandar ihop ingredienserna och trär dem slumpvis på spett för att grillas och serveras med en god köttbit.

Till detta passar det att servera en god oströra (typ feta, creme fraiche och vitlök ihopmosat) eller den bearnaisesås man gillar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: