Goda tillbehör

Picklad lök

…..eller som det heter hemma hos mamma – inlagd lök. Supergott att ha till en köttbit, på hamburgaren eller i en kycklingwrap. En klassisk 1-2-3-lag gör man på: 1 dl ättika 2 dl strösocker 3 dl vatten I de flesta recept ska man koka ihop ingredienserna, men det brukar jag strunta i. Jag ser bara till att sockret har löst sig rätt bra innan jag slänger i löken och sedan rör jag om inläggningen några gånger innan jag serverar (löken blir bäst om den får stå och dra några timmar). Jag finstrimlar så mycket lök jag tror att vi kommer äta, ett par-tre stycken. Ibland halverar jag inläggningen. Ibland lägger jag in, på samma sätt, hyvlade gurkskivor eller finstrimlade paprikor.

PS: Ättiksprit är billigt men om Du är sällananvändare av inläggningar kan ättikan ändå gå åt då det är ett bra husmorsknep att hälla någon dl ättika i tvättvattnet då man tvättar nya, hårt färgade kläder eftersom ättikan fixerar färgen (funkar även på kläder som har både mörka och ljusa inslag).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: