Bara att värma,  Förbered hemma

Pulled pork

Det finns säkert de som gör pulled pork direkt i husvagnsugnen. Jag föredrar att tillaga hemma då det, i och för sig inte kräver nån större passning men, tar lång tid. Kvällen innan eller samma dag om jag är ledig blandar jag ihop en riktigt het kryddblandning av olika chilisorter, spiskummin, paprika, cayennepeppar och salt. Här brukar kryddskåpets dagsform få råda, allt är tillåtet, bara det är kryddstarkt då det är en stor köttbit som ska få smak.

När jag tycker att jag har fått ihop en bra kryddblandning klappar jag in det i köttet. Köttet som också variera beroende av vad jag tycker är prisvärt för tillfället. Fläskkotlett eller fläskkarré (utan ben) eller picknickbog kvittar, bara det är helt i bit. Picknickbogen behöver dock nån timme mer i ugnen, anser jag. Jag har en stor, ugnsfast gryta i glas med lock. Den passar perfekt till detta. In med köttbiten i 175 grader med locket på…och sedan får det stå där och puttra. Det brukar ta ungefär två timmar innan jag tar ut och provsticker och vänder på biten. Sedan åker den in en timme till, och ibland en timme till, och en timme till. Köttet ska lätt gå att dra loss från köttklumpen. Håll lite koll de sista timmarna. Mitt glaslock sluter verkligen tätt så köttet kokas i sin egen vätska. Det får inte bli torrt i formen.

När jag anser att köttet är ätbart drar jag isär det och rör runt det i sin egna vätska. Efter ytterligare en stund i ugnen har köttet dragit åt sig alla smaker ur den smakrika köttvätskan. Hit förbereder jag hemma.

Jag tar sedan med mig köttet i lämplig förpackning (är vi bara ute över helgen får formen följa med så diskar jag den när jag kommer hem om jag inte orkar gå till servicehuset – det blir rätt ingrott). På camping värmer jag köttet på lämpligt sätt och serverar i mjuka tacoskålar tillsammans med goda grönsaker, fetaost i bitar, jalapenos på burk och nån god barbequesås.

Blir det rester av köttet, och det blir det alltid för mig, kan man göra en god pastasås på det eller äta det kallt i en sallad. Två måltider i en smäll!

Kommentera gärna, tack.

%d bloggare gillar detta: