Vi parkerade på stranden vid sjön Torrvarpen.
Fricamping,  Västmanland

Härlig fricamping

I vår kalender stod det ”stockholmsbesök” denna helg, men i Stockholm skulle det regna hela helgen upplyste våra olika väderappar, så Stockholm fick vänta. Istället körde vi på fredagkvällen nordväst mot Grythyttan, med enda plan att undvika regn och plocka svamp. Vid sjön Grecken parkerade vi en och en halv timme senare. Vi var helt ensamma i den tysta, mörka natten och jag som avskyr både ljus och ljud när jag sover sov ”som ett barn” när ögonen inte längre orkade med mer fredag. Morgonen efter fortsatte vi mot Grythyttan.

En halvtimme efter att vi hade lämnat sjön Grecken parkerade vi vid sjön Torrvarpen. Badplatsen vi hade valt ut tillät biltrafik nästan hela vägen ner till stranden. Mellan träden och med sand som underlag drog vi i handbromsen (jag har inte berättat att Majk har lagat handbromsen, va? Nu vet ni. 🤣). Sedan hade vi en superskön dag. Efter en lång skogspromenad med kantarellfynd unnade vi oss att bara sitta framför en brasa på stranden fram till mörkret och kylan slöt sig om oss. Även här var natten mörk, dock inte lika tyst som natten innan eftersom det hade paddlat in fem tyskar (givetvis) under eftermiddagen. De var inte stökiga men då de sov i hammockar hördes deras konversation och fnitter rätt väl på den i övrigt öde stranden.

  

Eftersom vi bara var ett par timmar hemifrån fick söndagen gå i sakta mak innan vi packade ihop och…gjorde en utflykt till Hjälmare kanal för en eftermiddagspromenad och en räkmacka. Ett härligt avslut på en härlig helg.

27-29/8 2021

Kommentera gärna, tack!