…och njöt av den ljumma kvällen, blandad musik och förbipasserande människor.
Fricamping,  Södermanland

Sniken x 2 i Sundbyholm

”Blir det fint väder i helgen då vill jag åka till Sundbyholm och tjuvlyssna på Diggiloo”, sa jag till Majk i början av veckan. I slutet av veckan hade augusti 2021 äntligen den goda smaken att servera lite solsken. Perfekt och på tiden!

Så, på fredagen körde vi den för oss korta sträckan ut till Sundbyholm. Där parkerade vi på naturreservatets parkering precis intill den stora vikingarunan, Sigurdsristningen. Tillsammans med två tyska (givetvis) husbilar och två personbilar med madrass i bagageluckan njöt vi av kvällen i den lummiga skogen på en plats som tusen år tidigare har legat under vatten. 

På lördagsmorgonen rangerade vi om. Nere i Sundbyholms gästhamn hade en del av parkeringen stängts av för att vara uppställningsplats åt diggiloocirkusen och det fina vädret gjorde att parkeringen i övrigt var rätt välfylld. Ändå hittade vi en p-plats precis intill bryggan, en plats framför den fyllda ställplatsen men gömd bakom  ett stort antal husbilar som gjorde som vi, snikade på den fria parkeringen. 

Under dagen promenerade vi på området. Både i hamnen men även inne på konsertområdet som var under uppbyggnad. Nere vid badplatsen ojjade vi oss över alla canadagäss och längst ute på udden huttrade jag i den kalla vinden, men då vår sonhustru och barnbarn tittade förbi blev vi varma nog för en glass på restaurangen och sedan en fika, i lä utanför vår bil. När den mysiga dagen blev till kväll bakade vi oss en pizza innan vi tog plats på bryggan för en konsert i det fria. 

På bryggan blev vi sedan sittande långt in på natten. Människor passerade, stannade och pratade, skålade, gick vidare, nya passerade, stannade och pratade, skålade och gick vidare. När konserten var slut och lugnet la sig över hamnen la även vi oss. Tänk vad mysigt man kan ha i Eskilstuna och så trevliga eskilstunabor är.  😉❤️ 

Snika = smyga, snåla
Sniken = campa gratis

20-22/8 2021

Kommentera gärna, tack!