Intill Indalsälven...
Fricamping,  Jämtland

Indalsälven

Idag har vi suttit en del i bilen. Vi har iofs inte åkt särskilt många mil norrut, istället har gjort lite olika avstickare längs vägen. 

Först tog vi oss en titt på Lörudden söder om Sundsvall. Efter en härlig promenad på klipporna följde vi Kustvägen ut till Juniskäret. Det enda roliga där var ortsskylten med texten JUNI, vilken jag givetvis missade att fota. Efter det knappade Majk in ställplatsen i Sundsvall på GPS:en. 

När vi hade krånglat oss fram till den (hela Sundsvall är ett byggkaos) var även denna ställplats borttagen och istället var platsen ett bygglager för gatsten (Majk vägrar låta mig samla stenar så där hade vi inget att hämta 🤦‍♀️). Det verkar som att städer (två av två är ändå 100%) inte vill ha besök av oss i år. 
”Nu drar vi till Birsta och sedan kör vi inåt landet!” Så, efter shopping i alla möjliga ”bra att ha-affärer” körde vi mot väg 86 och Indalsleden. 

Väg 86 är vacker. Vägen går längs Indalsälven men inte nere vid älven utan uppe på berget. Härlig utsikt…och ett gott tillfälle för mig att muttra om att i Alperna finns det åtminstone en liten sten som skydd mot fritt fall. I Utanede, Bispgården svängde vi av från 86:an för ett besök vid den Thailändska paviljongen. Nån thailändsk kung hade varit på besök nån gång och nån annan hade någon annan gång valt att bygga ett ”tempel” till kungens minne. Malplacerat men ändå sevärt. Paviljongen var dock stängd på grund av Corona men man kunde strosa omkring i trädgården mellan 10-15….och vi dök upp 15:30. Men, precis intill fanns en ”thairestaurang” och efter att vi hade beställt och ätit mat lovade kocken att öppna trädgården åt oss. Dock fick han kunder i en strid ström, vilket gjorde att Majk redan hade hunnit köra med drönaren och jag hade hunnit titta på bilderna när han väl låste upp grinden. Tack…..och hej!

Nu, precis nu när jag skriver, sitter jag intill Indalsälven. Husbilen står två meter från älvkanten, jag är helt insmord i myggmedel och våra italienska myggspiraler skrämmer även bort björn i området. Majk har badat (skitkallt!) och står nu och fiskar en bit bort (han har fått en gädda och en abborre som han har kastat tillbaks). Fåglar kvittrar, älven är så gott som stilla bortsett från plask från fiskar, solen ligger som en vägvisare i älvfåran och sommarkvällen är så vansinnigt skön. Den här känslan skulle jag vilja stoppa i en burk och spara till vintern. ❤️

Epilog:
Amän, fyyyy faaaan vilken natt! Den hårda vägen har jag fått lära mig att våra takluckors myggnät inte hjälper mot attackmygg. Jag har viftat, klappat, gömt mig, svettats, slagit och svurit mig igenom natten. Inte förrän vid halv tre kom jag på den briljanta idéen att stänga takluckan ovanför sängen och dra för solskyddet. Takluckan i badrummet fick dock fortsätta stå på vid gavel men jag smällde igen dörren och fick sedan ligga kissnödig till morgonen. Ovanpå detta rullade det in en tysk skåpbil, som jag självklart var tvungen att stå och smyg-glo på tills jag var säker på att de bara gick och la sig. Halv sex tittade jag på klockan sista gången innan jag till slut tuppade av ett par timmar. 

Nu har vi investerat i två flaskor Djungelolja och en helt ny Thermacell. Bring it on!
PS: Majk har mest blivit störd av mig. 😂
PS 2: Det finns tre filmer men jag kan inte se dem eller få dem i rätt ordning via iPaden. Klicka på pilen. 👍🏻

En kommentar

  • Jessie Östlund

    Hej 😊 vilken underbar sida med många härliga äventyr.
    Skulle jag kunna få vägbeskrivning eller kordinaterna till det vackra stället ni fricampade på vid älven😊
    Skulle bli jätteglad😇

Kommentera gärna, tack!