Fricamping,  Södermanland,  Västmanland

Julmarknad, julbord och julshow

En ny tradition har skapats. Jultur tillsammans med Pia och Stefan. Liksom förra året mötte vi upp dem på Taxinge slotts stora parkering på fredagskvällen. Prat och skratt i några timmar. Precis när vi var beredda att bryta upp för kvällen knackar det på husbilsdörren, Thomas och Anne med vänner stod utanför (Anne var dock inte med). Senare än det var tänkt avslutar vi en trevlig kväll och somnar tätt intill Pia och Stefan.

På lördagsmorgonen knackar parkeringsvakterna på dörren. Dags att betala! 90:-/person som ska på julmarknaden. Det var inte förrän vi åkte därifrån vi insåg att Majk aldrig gick på marknaden, det gjorde däremot jag. Taxinge har en stor och fin julmarknad så det fanns mycket att titta på. Lite smågrejer inköptes innan vi tackade för oss och drog vidare. Vi hade gott om tid innan nästa bokade evenemang så vi körde den gamla landsvägen från Taxinge mot Hallstahammar. Det var en vacker dag med sol och frostnupna träd. Julstämning började infinna sig.

Väl framme i Hallstahammar parkerar vi intill den frusna Kolbäcksån bara hundra meter från Brukshotellet där kvällens julbord med show ska gå av stapeln. Vi duschar och piffar till oss samt hinner med lite fördrinkar innan vi promenerar bort mot den långa raden av marschaller som visar vägen till hotellet. Där inne blir vi hjärtligt mottagna av kvällens underhållare. Feststämning på topp direkt. Medan vi hugger in på det välfyllda julbordet drar showen igång. Fyra glittriga människor sjöng och dansade, vi mumsade på Janssons frestelse, lax och skinkmackor. Showen var uppdelad i fyra delar så mellan våra tuggor och deras sång hann vi även prata och skratta tillsammans med våra vänner. Natten på udden blev lugn och skön. I våras var vi förbi denna plats men då var den inte inbjudande då vårsolen inte nådde ner men den här helgen passade den perfekt för ändamålet. En bra plats som kommunen skulle kunna göra en riktig ställplats av.

23-25/11 2018

Kommentera gärna, tack!