Fricamping,  Södermanland,  Ställplats

Hösthelg

Det var nästan en månad sedan vi var ute med husbilen. Hus, trädgård, familj och vänner har fått uppmärksamhet några helger men nu var det dags att lägga fötterna på instrumentbrädan igen. Vi hade inga planer om vart vi ville åka men i den regniga och mörka månaden november kändes timmar i bilen kvällstid rätt ointressant. Alltså tittade jag efter roliga event i vårt närområde….och fann. Food and wine-mässa i Älvsjö, Stockholm.

För att få lite sköna kvällstimmar beslutade vi oss för att svänga av redan i Strängnäs för middag och fredagsmys. Ställplatsen där ligger bra till, känns trygg och borde vara gratis nu när den är stängd för säsongen. Det visade sig dock, när det knackade på dörren, att det kostade 200:- för en övernattning. Efter betalning gick vi ut och pluggade in el. Ville de vara snåla var vi detsamma.

Morgonen efter drog vi vidare direkt efter frukost. Vid mässan letade vi p-plats på flera av parkeringarna, men enades till slut om den del vid Åbyvägen där det redan stod några husbilar. Vi gick nästan direkt de få meterna till entrén och började vår smakprovningseftermiddag. Flera timmar senare var vi åter till husbilen. Efter middag och lite tv kröp vi till sängs precis intill den vältrafikerade stockholmsvägen. Trots det sov vi bra……tills en överförfriskad hammarbyare sjungandes, ragglade hemåt vid halv sex på morgonen.

Vårt stockholmsbesök avslutade vi med en tur förbi Skogskyrkgården. Sedan skyndade vi hem för att fira fars dag.

9/11-11/11 2018

Kommentera gärna, tack!