Ställplats,  Västmanland

Lindesberg, Arboga & kräftskiva

Den här helgen var vi bjudna till vänner på kräftskiva på lördagskvällen. Borde vi stanna hemma tills dess och klippa gräs, rensa ogräs eller städa garaget? Nej, det borde vi inte, kom vi överens om. Istället tyckte vi att vi borde fylla på svampförrådet. Det har dock varit så torrt i Eskilstuna denna sommar att det enda som finns i våra skogar är tomma blåbärsris och älgbajs. Jag kollade SMHIs statistik över regnmängd i närheten och nordväst om Hjälmaren såg de ut att ha haft några droppar mer än här i Sörmland. Vi tog sikte på Lindesberg.

Det visade sig att Lindesberg (möjligen golfklubben där) har en rätt ny, välordnad ställplats ovanför sjön. Platserna var gruslagda (det var fem stora fickor men det stod anvisat att det fanns 10 platser…..hur man nu skulle dela på de långsmala platserna), och det fanns möjlighet att både tömma och fylla tankarna samt kasta sopor. Själva platserna hade ingen sjöutsikt men det hade den fina grillstugan bara meter bort. För 100:- fick vi en bra övernattningsplats (ej el), vi delade den med två schweiziska husbilar.

På lördagsförmiddagen började vi köra söderut igen. Vi ville plocka svamp! Nästan framme i Fellingsbro hittade vi en intressant väg som ledde ut i en djup skog. Den tog vi in på och parkerade husbilen på en gammal traktorstig. Vi lufsade sedan omkring i skogen i ett par timmar. Ludvig blev full av fästingar men vår svampkorg blev långt ifrån välfylld.

De gula kantareller vi fick ihop räckte i alla fall till vår favoritmacka. Ett par skivor gott, ljust surdegsbröd som steks gyllenbrunt, på med ett stekt ägg där gulan fortfarande är lös, ös på stekt svamp, lassa på ruccola och toppa med ett berg parmaskinka. Mums!

När vi var blöta om fötterna och hade håret fyllt av spindelväv fortsatte vi vår färd. Ett snabbt stopp vid loppmarknaden i Fellingsbro (jag höll händerna i fickorna hela tiden och uppmanade strängt Majk att tvätta sina när vi var tillbaks i husbilen). LOPPmarknad kändes som rätt ord. Uäck!

I Arboga parkerade vi mitt i stan och tog en promenad bland stånden i den, för helgen, medeltida marknaden. Vi shoppade lite, smaskade på lite godsaker och minglade bland gycklare och väna ungmöer. Innan vi lämnade Arboga duschade och piffade vi till oss…..och strax före 18 rullade vi in på våra vänners gård för kräftkalas och övernattning på deras gräsmatta.
11/8-13/8 2017

Kommentera gärna, tack!