Fricamping,  Ställplats,  Västmanland

Den här helgen stannar vi hemma……

….eller näääää!

Jag hade lördagskvällen bokad till avtackningsfest för två arbetskompisar, men fredagen, (lör)dagen och söndagen var fria. Inte sitter vi hemma och glor då. Istället berättade vi för Pia och Stefan att vi tänker åka till Westerqvarn (typ nästgårds) för att lyssna på Arvingarna. Självklart är de med på tåget då de också bara har delar av helgen bokad. När vi kommer fram till Westerqvarn har de bullat upp en härlig skaldjursbuffé och vi får sätta oss till dukat bord. Precis när vi har ätit klart tittar (en annan) jobbarkompis och hennes man förbi och vi snackade oss fram till då Arvingarna började spela…..och sedan fortsatte vi snacka, för konserten var inge vidare. Vi var dock mycket nöjda med kvällen. Roligt sällskap och musiken på håll (vi hörde precis lagom bort till vårt hörn på ställplatsen) gjorde att timmarna flög och de 150:- vi betalade för ställplatsen var välinvesterade.

Dagen efter drar vi ut på avskedet från Pia och Stefan men till slut fortsätter, eller mer riktigt, återvänder vi till Kungsör (där kvällens fest ska vara). Vi tar en sväng ner till ställplatsen, men de två platserna är så klart upptagna. Istället åker vi över ån och parkerar utanför Kungsudden. Jag duschar och blir sedan upplockad och skjutsad till jobbarkompisen som vi ska partaja hos. Väl där börjar vi prata om vart Majk och husbilen står och när jag säger att järnvägen troligtvis kommer hålla mig vaken hela natten blir jag tipsad om Lockmora friluftsgård. Detta messar jag så klart till Majk som i ett nafs rangerar om och sedan inväntar att jag rumlar in vid midnatt.

På söndagen återvänder vi till Kungsudden. Efter en fin promenad i området tog vi plats vid det som kallas ”det stora glasskalaset”. Smörgåstårtor och glassbuffé stod uppdukat i den gamla kungsgårdens källare. Så smaskigt avslut på en rolig och omväxlande helg.

17-19/8 2018

Kommentera gärna, tack!