Fricamping,  Östergötland,  Ställplats

Motala – Vadstena

Nu har ställplatsracet dragit igång. Efter en lång och lugn vinter där vi oftast har campat ensamma är det åter igen huggsexa om ställplatsernas få tomter. Att som vi, åka hemifrån runt 18, kan bara sluta på ett sätt – sniken.

Vi pratade om att åka ner till en ställplats söder om Vadstena som heter Persten, men när vi närmade oss Motala och solen snart skulle gå ner beslutade vi att åka till Motala hamn för att spana in deras ställplats. Den var självklart full vid den här tidpunkten en fredagskväll i maj. Vi slog en lov in till hamnparkeringen där man kan stå 24 timmar på den vanliga parkeringen men platsen lockade oss inte nämvärt. Istället valde vi att parkera precis vid påfarten till Kvarnön med Motala ström framför oss och Göta kanal bakom oss. En superfin och lugn plats, men inte särskilt campingvänlig utan mer en övernattningsplats.

Morgonen efter steg vi upp vid åtta, åt frukost och packade ihop för att få någon möjlighet till en ställplats neråt Vadstena till. Tanken var som sagt Persten, men när vi rullade in i Vadstena skulle vi bara titta till kommunens ställplats precis intill Vättern. På håll såg det fullt ut men då vi såg två husbilar stå på utsidan och tömma tankarna chansade vi på att de precis hade lämnat ställplatsen. En plats, på första rad med bara några meter till Vättern, stod tom. Vi nöp den direkt. Majk swischade 160:- och vi pluggade in el.

Vi gick sedan de få hundra metrarna in till Vadstena. Det visade sig vara slottets dag och skulle under dagen bjudas på flera olika visningar och teatrar på slottet men då det inte öppnade förrän 12 gick vi istället bort till Vadstena kloster och gick sedan i de olika butikerna i den mysiga staden.

Tillbaka till husbilen åt vi plocklunch ute i solen. Vi hade hämtat ut visningsbiljetter till slottet men när tiden närmade sig hade vi tappat lusten för gamla slott och prioriterade istället att sitta i solen och prata med ställplatsgrannarna. Där blev vi sedan sittande till solen gick ner.

På söndagen hade solen gjort sitt. Det var åter igen kyligt i luften. Vi vände hemåt och var, trots storhandling, hemma ovanligt tidigt på eftermiddagen för att vara oss.

5/5-7/5 2017

Kommentera gärna, tack!