Campingplats

Åråshult, långhelg igen – härligt!

Vi kom iväg rätt sent på fredagen och behövde både äta och handla. Det betydde att vi, av tre ekipage, var sist framme, sist framme till Åråshults camping i Gullspång. De andra hade suttit ute och eldat till vi dök upp men nu hade den kalla våren tagit sitt grepp och vi gick alla in till Pia och Stefan för trevligt umgänge.

På lördagen slappade vi till en början i solen. Plötsligt hoppade Qonrad, Mattias och Bibbis hund, högt och började skälla argt. Det visade sig att han skällde på en huggorm i attackställning. Först var Qonrad bara arg men sedan började han darra och blev hängig. Vi förstod att han hade blivit huggen av ormen. Febril aktivitet utbröt. Vad gör man, vem ringer man, var är vi, vart ska vi? När vi väl sansade oss och Mattias fick tag på en jourveterinär stuvade de in sig i sin husbil och åkte till Karlstad för inläggning med dropp. Där blev sedan Qonrad kvar till måndag eftermiddag (idag har han repat sig helt).

Medan Mattias och Bibbi var iväg solade vi, smaskade smörgåstårta och njöt allmänt av årets första riktigt varma dag. På eftermiddagen kom även Mattias och Bibbi tillbaks och senare på kvällen dök även Håkan och Therese upp. Även denna kväll höll vi till inne i Pia och Stefans husbil med mängder av småplock att äta och goda drycker.

Söndagen var också strålande solig. Frukost ute, promenad på området och spel gjorde att även denna dag blev till kväll. Nu var det varmt nog att sitta ute runt en brasa….om man inte, som jag, frös som en hund.

Vi tog det lugnt även på måndagen. Mattias och Bibbi åkte och hämtade Qonrad i Karlstad och vi och Pia och Stefan började vår hemresa tillsammans. Ett härligt lunchstopp i krokarna av Svartå och sedan delades även våra vägar.

Vi betalade 220:-/natt för den här mycket udda campingen. Precis som vid våra tidigare besök kände vi oss väl mottagna och välkomna och kommer säkert åter.

28/4-1/5 2017

Kommentera gärna, tack!