Aurora Borealis
Fricamping,  Östergötland,  Ställplats

Norrköping för tjyvingen!  

Herreguuuu, så dyr dieseln är. Att kuska många mil över en helg känns inte försvarbart just nu. Tur då att det finns saker att se på nära håll. 

Ungefär mitt i mellan Eskilstuna och Norrköping, vid sjön Näsnaren hittade vi en fricampingplats. Det var givetvis kolmörkt när vi kom fram men månen var full så det gick ändå bra att se att platsen, precis intill träbron över till ön Fagerö, var fin. Vi tillbringade kvällen inne i bilen med middag och film. När det var dags att krypa i säng skulle Majk bara ta en snabb promenad med hundarna. Blixtsnabb trodde jag då han var tillbaks efter bara nån minut. Kom ut! Kom ut! Norrsken! Vi som skulle gå och lägga oss blev istället stående ute på bron blickandes mot himlen. Jag frös efter en stund och blev istället sittande i bilen med näsan tryckt mot framrutan medan Majk förfrös fingrarna då han fotade och filmade naturfenomenet. Förundrade över det gröna skenet stöp vi i säng. 

På lördagsmorgonen åt vi lång frukost inne i varma bilen innan vi återvände ut på 56:an och kör mot Norrköping. Innan vi sökte övernattningsplats stannade vi vid Himmelstalund för en promenad bland alla hällristningar som finns alldeles intill utebadet. Det går inte att föreställa sig hur livet såg ut för mer än 3000 år sedan. Ännu mindre går det att föreställa sig att jag eller Du kommer lämna ett avtryck 3000 år framåt i tiden. 

När vi var nöjda med kultur körde vi de få kilometerna in till Norrköpings centrum. På Generalsgatan, bara några minuters promenad från citykärnan, finns en parkering med platser utmärkta för husbil. På vardagar och fram till 15 på lördagar är det vanlig parkeringstaxa, men vi som kom dit efter 15 fick platsen helt för oss själva, gratis. Vi satt inne i bilen och pratade ett par timmar innan vi strax före 18 gick ett par kvarter bort för att äta på Burgers & Bangers. Gott och mysigt!

När vi var mätta gick vi ut på stan. Varje år, från slutet av november till slutet av januari anordnas något som kallas Norrköping Light Festival. En otroligt färgsprakande promenad tog oss runt stan innan vi återvände till bilen. Nöjda med dagen avslutade vi kvällen med film innan vi kröp till sängs på den lugna bakgatan. 

Givetvis har Majk gjort en film från besöket. Välkomna!

14-16/1 2022

Kommentera gärna, tack!