Vi skrattade hela dagen…
Fricamping,  Södermanland,  Ställplats,  Västmanland

Strängnäs och dess närhet 

Vi hade inte träffat Pia och Stefan på flera veckor. Nu var det dags. En lagom resväg blev att mötas mellan deras och vårat hem – Strängnäs. 

När vi kom fram till ställplatsen nere i hamnen, mätta och belåtna från en av E20:s snabbmatshak, var Pia och Stefan redan på plats. Vi backade in mellan dem och en annan husbil, gav hundarna middag och gick sedan in i den stora, fina Carthagon för skratt och skrål till långt in på småtimmarna. 

Trots att ställplatsen hade första parkett till ”motorburen ungdoms lekstuga” under hela kvällen sov vi gott. När vi hade piggat på oss fram på förmiddagen tog vi en långpromenad bland de gamla husen, kvarnen och domkyrkan. Strängnäs är en mysig liten stad, men som de flesta svenska småstäder – den gör sig bättre i sommarskrud. När vi hade fått nog av begravningsregalier (2019 blev de stulna, här finns lite spännande info om det) och faluröda fasader drog vi vidare. 

Vi körde bara några kilometer. Precis intill E20 svängde vi in på en stor parkering utanför en hangarliknande jättebyggnad. Arsenalen! Nu var det dags för frosseri i krigsmaskiner. Jag och Pia hann bara innanför dörren innan vi insåg att inträdet för oss hade kunnat generera två flaskor bubbel. 🤣 Vi tog oss ändå igenom besöket i det stora muséet (Majk och Stefan tyckte att det var intressant) och någon timme senare var vi på väg igen.

Nu var det dags för fricamping. Intill Mälaren nästan mitt i mellan Strängnäs och Enköping hittade vi en badparkering i vintervila. Direkt plockade vi fram våra eldkorgar och startade två värmande brasor. Intill dem blev vi sedan sittande hela kvällen. Vi åt, vi drack och vi skrattade. När vi dagen efter körde hemåt lämnade vi endast efter oss en upptinad yta där eldkorgarna hade stått och en rödvinsfläck som påminde om nödslakt av en gris.

Tack för ännu en härlig helg, Pia & Stefan! ❤️

Vill ni se rörliga bilder finns det en film från helgen på vår youtubekanal. Välkomna!

21-23/1 2022

Kommentera gärna, tack!