Fricamping,  Södermanland

Strömsholm

På fredagskvällen fick jag ett meddelande från Pia. De var sugna på en liten husbilstur och ville ha vårt sällskap. Självklart ställde vi upp.

På lördagsförmiddagen kastade vi in kläder och frukostgrejer i husbilen innan vi åkte upp till ICA och köpte lite smått och gott för en trevlig kväll. Eftersom prio ett var att ses och ha det mysigt var resans längd ointressant. Vi bestämde att Strömsholms slott passade perfekt då vi visste att man kunde stå mitt i naturen utan att göra övertramp. Jag och Majk var på plats strax efter 12. Pia och Stefan dök upp någon halvtimme senare.

Då hela området kring Strömsholm, sedan århundraden, har haft hästfokus blev vi inte förvånade då det visade sig vara ryttartävlingar denna helg. Vi passade på att titta lite på hästhoppning och köpa lunch i ett av de tält någon lokal ryttarklubb hade fyllt med föräldrar. Med våra kebab/oumph i högsta hugg promenerade vi sedan genom slottsträdgården och in på slottet. För 100:-/person fick vi en guidad visning av slottet. Någon timme senare intog vi slottscaféet för en fika innan vi i rask takt gick tillbaks till husbilarna då det hade börjat spöregna.

Det regnade sedan hela kvällen, men oss gick det ingen nöd på. Vi åt och drack gott, spelade tärning och snackade skit. Precis innan solnedgång sprack det upp och vi tog en kvällspromenad i de gröna omgivningarna. Sedan fortsatte vi spela tärning tills vi stupade i säng.

På söndagen hade det torkat upp och vi blev sittande ute i solen till långt in på eftermiddagen innan vi packade ihop och körde åt varsitt håll. Jag är verkligen tacksam att ha Pia och Stefan på så nära håll att vi, på så lättsamt sätt, kan ses när andan faller på. Ses snart igen!

10/6-11/6 2017

Kommentera gärna, tack!