Skåne,  Ställplats,  Tyskland

Semester! Äntligen!

Vi lämnade Eskilstuna 14:00. Något senare än planerat men mycket tidigare än något annat år, med siktet på Trelleborg och ställplatsen bara minuter från hamnen och färjelägret.

Efter några stopp för mat och tankning rullade vi in på den ställplats Trelleborg Basket numer har som sin uppgift att hålla igång för husbilar och husvagnar. Efter att ha blivit dirigerade på plats och avkrävda 100 SSK eller 10 Euro tog vi en kvällspromenad och kollade sedan lite film innan vi stöp i säng med alarmet ställt på 06:00.

Några minuter innan 06:30 lämnade vi ställplatsen för att checka in i hamnen en timme innan avgång. Klockan hann bli tio över åtta innan vi överhuvudtaget hade kommit innanför ”Port of Trelleborg”. Vi fick vänta till tjugo i åtta innan vi blev invinkade i fartyget. Det tog sedan ytterligare 45 minuter innan M/S Skåne lämnade hamn, nästan en timme försenad.

Som om överresan inte är tråkig redan innan blev det ännu värre att bli försenade, äta medioker frukostbuffé och sedan bli sittande intill en familj som pladdrade i ett, i ett, i ett. När vi såg Warnemünde genom fönstren tog vi vårt pick och pack ut på däck och njöt, trots dimman, av att resan äntligen var över.

Istället för att rulla av i Rostock strax efter 13 var klockan 14:30 då vi hade tysk mark under husbilen. Snabb tankning, snabb hundpink, snabb schnitzel sedan tog vi sikte på Lübbenau i Spreewald. Lite trögt förbi Berlin annars flöt det på bra. I Lübbenau hade vi tänkt att vi skulle äta midsommarmiddag, övernatta och imorgon ta en båttur innan vi körde vidare mot München. Nu tänkte inte Lübbenau samma sak. Lübbenau tänkte att båda ställplatserna och campingen skulle vara fulla. Vi tänkte om.

Alltså övernattar vi nu, med magen full av sill och Gubbröra, på en ställplats inne i citykärnan av Dresden. I skrivande stund, 22:50 sitter jag utanför husbilen, dricker bubbel, lyssnar på husbilsgrannarnas pysslande och skriver.

Det blir sällan som vi har tänkt oss men det blir oftast gott nog. Imorgon är planen Salzburg. Få se vad Salzburg tycker om det.

22/6-23/6 2017

Kommentera gärna, tack!