Italien,  Resa med husdjur

Vi reser med hund

Att åka utomlands med hund är inte alltid lika lätt som att resa med dem i Sverige. Alltså, det är inte svårt. Hundpass får man hos veterinären samtidigt som man tar de vanliga vaccinen samt rabies. Övriga rekommendationer väljer man själv. Veterinären vet en del, annat kan man läsa sig till på nätet. Vi ger vår hund fästingdroppar då de sägs avvärja sandmyggor och vi köper, på plats, tabletter mot hjärtbandmask. That’s it!

Annat som gör att campande med hund kräver något mer av camparen är att redan i Danmark börjar campingarna att ta betalt för hund. I Italien råder det även, på vissa campingar, totalt hundförbud. Vi har dock aldrig haft problem att hitta passande campingar.

Självklart kan det skilja mellan campingar men den upplevelse vi har fått är att där de, i Italien, tar betalt för hunden erbjuder de även mycket. På Marina di Venezia, där vi befinner oss just nu, har de en enorm rastgård, stor sandstrand, hundduschar, veterinär och stort utbud av hundgrejer i butiken. Hundägare har till och med lämnat sina älskade husdjur för sista vilan inne på hundområdet.

Kommentera gärna, tack!