Italien

Marina di Venezia, Italien

Nästan längst ute vid Punta Sabbioni, på den tarmlika halvön som tillhör Jesolo i Veneto, har vi campat tidigare. Marina di Venezia är vår favoritcamping i Europa. Vi har campat på både större och finare, men aldrig på en camping som ger oss det vi tycker Marinan ger oss – allt. Ordning och reda, lugn och ro, liv och rörelse, bra restauranger, gott om shopping, stort poolområde, fantastisk strand, fräscha servicehus….jag kan fortsätta och fortsätta.

När vi checkade in sen onsdagseftermiddag fick vi ett tiotal platser att välja mellan. Vi valde en som låg lite längre från stranden men istället hade skugga under hela dagen. Då vi inte tar med oss hunden ner till stranden, trots att det finns ett stort och fint hundbad, vill vi ge honom bästa möjliga inomhusmiljö. I år reser vi dessutom, för första gången utan AC men istället med en fläkt i takluckan. Vi har inte kunnat testa fläkten fullt ut hemma då det inte har varit särskilt varmt, men det har nu visat sig att den fungerar jättebra.

Vi hann precis få upp markisen när himlen öppnade sig och ett oväder brakade loss. Som brukligt är här nere kommer det inte ett lätt sommarregn, det vräker ner. Trots både blixtar, åska och skyfall tillbringade vi kvällen under markisen. Tempen var fortfarande hög och vi stod så bra till i skogsdungen att det bara var mysigt.

På torsdagen var det lite svalare. Jag och Majk passade på att besöka Venedig. Från Marinan är det bara en tio minuters cykeltur ner till Punta Sabbioni och de färjor som sedan, på 40 minuter, tar en in till San Marco-platsen i hjärtat av Venedig. Vi strosade omkring några timmar, åt lunch, shoppade och åkte sedan tillbaks till Marinan lagom till middagstid.

Resten av dagarna höll vi oss på campingen med både bad i poolerna och i havet. Vi åt glass, pizza och härliga middagar från havet. I år var det väldigt mycket svenskar på Marinan. Många tog kontakt men vi umgicks bara med ett fåtal.

Efter fem dagar kom suget efter att se nåt nytt. Vi packade ihop och drog vidare.

28/6 – 3/7 2017

Kommentera gärna, tack!