Vi rangerade om till Björnhammaren.
Fricamping,  Närke,  Ställplats

Allt vi behöver är en sjö

Då Majk nyligen har köpt en SUP var siktet denna helg inställt på övernattningsplatser där han kunde paddla. Vid sjön Botaren intill Brevens bruk hittade vi det vi sökte. Sjön hade en stor badparkering och tillsammans med två andra husbilar, ett tiotal frisbeegolfare, ett ungdomsgäng med tält och några kvällsbadare njöt vi av den ljumma kvällen. Vi njöt nog mest av alla då vår middag bestod av kräftor. Mums!

Lördagsmorgonen var redan tidigt varm, så efter frukost gick vi ner till stranden. Medan Majk SUPade slappade jag i solen och när Majk återvände badade vi. Kors i taket för mig som typ aldrig badar i Sverige, men som nu trotsade både det mörka vattnet och den lersandiga bottnen. När badplatsen började fyllas upp packade vi ihop och drog vidare. 

Vi körde lite på måfå men hade ett par platser vi ville spana in. Först stannade vi vid en liten ficka i en skogsdunge men, även om man inte såg dem, stod det hus lite för nära för att det skulle kännas bekvämt att övernatta på platsen. Jag plockade en del blåbär innan vi körde vidare mot en ny plats. Jag gissar att vi genade för vi körde på en del grusvägar när vi plötsligt kom fram till ett pyttelitet samhälle – Björnhammaren. Det var inte hit vi var på väg men det var här vi stannade. För precis intill den lilla sjön med samma namn fanns det en enkel ställplats på gräs med fem markerade platser. Två av dem var upptagna men de övriga stod tomma. I våra ögon var dock den plats, längst ner på gräsytan, mycket finare än de markerade ställplatserna, så innan jag swischade 129:- för en natt på en fin plats helt utan faciliteter ringde jag swischnumret och frågade om det var okej om vi ställde upp 20 meter längre ner på gräsmattan. Det gick så bra så. Vi solade, badade, SUPade, åt och drack gott och njöt av den fantastiska platsen och vädret från tidig lördagseftermiddag till sen söndagsdito. Hittar vi tillbaks lär vi återvända. 

7-9/8 2020

Majk suppar i Botaren.

Kommentera gärna, tack!