Världens segaste väntetid
Fricamping,  Småland

Ut i Europa

Amäh, ÄNTLIGEN vi är på rull!

Det har verkligen varit en seg vår. Majk har byggt, byggt och byggt. Vi har prioriterat att bygga (och det har blivit så himla bra och fint) framför att resa och umgås med vänner (passande i ”dessa tider”) men in i det sista har det varit ovisst då plåtburken har stått på verkstad för turbobyte och jag har legat hemma sjuk…men, solen gick tack och lov upp även denna junitorsdag. När Majk kom hem från jobbet packade vi in det sista, skruvade fast lite sånt vi ville ha klart och satte på oss skygglappar för det som kan vänta till sen. 

Strax efter åtta kramade vi husvakterna hejdå och körde söderut. Fyra timmar senare vek vi in på en skogsväg som ledde fram till en liten sjö. Tillsammans med en schweizisk van tog vi natt. 

Imorse tog vi det lugnt. Nästan lite för lugnt visade det sig då vi kände viss stress att hinna fram till Trelleborg för några sena inköp samt antigen-test. Det var dock inget att oroa sig för. Väl framme i Trelleborg hamn, ett par hundra meter från incheckningen, stod en blå container väl uppskyltad och väntade på att vi skulle stiga rakt in och få en varsin tops uppkörd i näsan. Hur smidigt som helst, och ”petet” var inte alls så hemskt som jag minns från barndomens alla kikhostatest. 15 minuter och 2 x 395:- fattigare vände vi om och tillbaks till Ica Maxi som ligger mellan hamnen och ställplatsen, gjorde våra inköp och checkade sedan in i Trelleborg Port.

Nu sitter jag uppkrupen i sängen och skriver. Majk stängde precis dörren om mig. Lastbilarna har börjat köra på. Snart är det vår tur att rulla på M/S Skåne och under sex timmar slumra oss över Östersjön. Det här har vi längtat efter. 

8 kommentarer

Kommentera gärna, tack!