...och här hade vi gett upp hoppet men hade trevligt ändå.
Ställplats,  Västmanland

Dalhalla…dalkatta…kattjakt

För flera månader sedan köpte vi, tillsammans med Pia & Stefan biljetter till Dalhalla och konserten med Mando Diao, The Sounds och The Hives. I samband med det bokade vi även två ställplatser utanför arenan. Alla fyra såg verkligen fram emot denna helg och vi hade planerat den rätt väl med första stopp i Högbyn för övernattning och svampplock på morgonen innan vi skulle dra vidare till Rättvik för gemensam middag och förfest på ställplatsen precis intill konsertområdet. Ingen av oss har varit inne på Dalhalla så mycket nytt och spännande var på G. Toppen!

Pia & Stefan hade tagit ut en semesterdag och åkte upp till Högbyn redan på torsdagen. Alltså visste de, när vi körde hemifrån på fredagen, att Högbyn var dööööötrist och igenväxt, bilburen ungdom gillade platsen och kantarellerna lyste med sin frånvaro. Vi enades istället om att mötas nere i Fagersta på ställplatsen inne vid marinan. Ställplatsen var dock full då Pia & Stefan anlände men eftersom vi inte behövde el erbjöds vi, för hundra kronor natten, att stå längst ut vid alla båtplatser, precis intill stora bryggan. Vilket uppköp! Platsen var otroligt välskött och precis utanför våra husbilar fick vi tillgång till en veranda med loungeset. Pia piffade till platsen, när vi dök upp var det bara att sätta sig vid dukat bord för middag och solnedgång. 

När det började bli kyligt smet vi in till Pia & Stefan för dumma historier och glada skratt. Som brukligt i detta sällskap slutade kvällen så klart med vår gap- och skrikquiz. Vi tjoade mer och mer, stereon höjdes gradvis och när Mando Diaos ”Dance with somebody” pumpade ur högtalarna kunde vi inte längre sitta still. DANCE!! utbröt i husbilens lilla köksområde. Precis i det ögonblicket kom Majk tillbaks efter sitt toalettbesök. Dörren öppnades och innan vi hann sjunga DANCE!! visslade det till genom husbilen och…….katten rymde!!! 

Resten av natten smög vi omkring på marinan och kurrade kissekissekiss. Fyra vuxna människor på tå viskandes ”Zoooooooie”, ”Suuulan”, ”purrpurr”! Klockan tre, efter att Majk hade stegat fram och tillbaks till Statoil för att, på den stängda macken, försöka få tag på makrill gick vi äntligen och la oss. Katten var borta, vi var snurriga och snart skulle vi upp och poppa igen….trodde vi. 

På lördagsmorgonen drog sökjakten igång igen. Hela båtplatsen involverades och när katten vid ett tillfälle sågs smita in i ett av båthusen får vi komma in i det och härja omkring. Utan lön, för katten höll sig gömd hela dagen. Vi satte olika ”dead lines”. Klockan 17 bör hon vara tillbaks för att vi ska hinna, 18 som allra senast, 19 då missar vi början, 20 då struntar vi i det. Med jämna mellanrum smög vi omkring bland alla båtar och skjul men hade nu börjat förlika oss med att vi kommer bli kvar i Fagersta. Middag intogs på bryggan och vi radade sedan upp oss för ännu en vacker solnedgång då Pia, klockan 19:53 kommer runt hörnet…..med katten i famnen. Jaja, vi tog det med jämnmod, vad är väl en bal på slottet?

Kvällen blev sedan ovanligt lugn för det här gänget. Alla kom i säng tidigt i någon form av antiklimax. Dagen efter stannade vi dock långt in på eftermiddagen innan vi alla packade ihop och ändå enades om att vi hade haft en superbra helg i båthamnen i Västanfors, att det kommer fler spelningar med Mando Diao och att Dalhalla ligger kvar till en annan gång. 

30/9-1/9 2019

4 kommentarer

  • JoY

    Men vilken helg ni fick, inget som man planerar ska hända. Vi har själva haft katter, två stycken, och man var alltid orolig när dörren öppnades. Lätt hänt att de smiter ut. Trots allt fick ni en fin helg på marinan.

  • Anna/ boihusbil.se

    Men så snopet, även om glädjen när missen kom tillbaka så klart var stor. Vi återvänder nog till Dalhalla nästa sommar om P-Floyd spelar igen. Kanske ni vill hänga på då 😀 Då. kör vi förfest uppe på SP vid Dalhalla.

Kommentera gärna, tack!