...för många båtägare.
Fricamping,  Södermanland

Sundbyholm

Vår plan för helgen var att åka till Segersjö, strax öster om Örebro, för att gå på fälttävlan.  Men då det visade sig att själva fälttävlan inte skulle gå av stapeln förrän på söndagen insåg vi att vårt hästintresse inte var tillräckligt stort för en hel, sensommarhet helg omgiven av flugor. Istället valde vi att bara köra till andra sidan stan, till Sundbyholms marina. 

När vi kom fram på fredagskvällen var ställplatsen, givetvis, full. För oss gjorde det inget då den stora parkeringen precis intill marinan tillåter alla fordon att parkera utifrån vanliga parkeringsregler, dessutom gratis. Tillsammans med ett tjugotal andra ”snikisar” njöt vi av kvällen och natten.

06:00 tog njutningen abrupt slut. Precis intill oss parkerade den ena efter den andra långtradaren. Diggiloo skulle köra sin sista spelning för sommaren och entouraget var på plats för scenbygge. Klockan åtta knackade det på dörren. Utanför stod en liten man och ursäktade sig att de inte kan komma till med sin lastmaskin, kan vi möjligen parkera om? Givetvis kunde vi det. Tillsammans med flera andra flyttade vi oss längre ner på parkeringen. Främst för att vara hyggliga men även för att slippa det värsta slamret när container efter container lastades ur under dagen (och vid midnatt lastades in igen).   

Under dagen promenerade vi i parken och tittade på när konsertområdet tog form, våldgästade för en fika hemma hos en jobbarkompis till Majk och spanade in den gamla, karvade runskriften vid Sigurdsristningen. När vi kom tillbaks till husbilen hade vi fått nya grannar – Bosse och Anki. Ett par vi inte kände sedan innan men där Majk och Bosse hade stött på varandra över Internet. Vi började prata med varandra över den båttrailer som stod mellan oss men flyttade snart över våra stolar till deras bord och blev sedan sittande där hela eftermiddagen och kvällen. Vi åt middag tillsammans,  pratade, skrattade och sjöng och skrålade till konserten som hördes minst lika bra på parkeringen som inne på området. Vi hade helt enkelt en toppenkväll där på den enkla parkeringen innan vi somnade till ljudet av backande lastmaskiner. 

Tack Bosse och Anki för ett ovanligt trevligt möte. Och ha en fantastisk vinter i Spanien. Vi kommer efter er….sen. 

23-25/8 2019

Kommentera gärna, tack!