Järngänget!
Södermanland,  Ställplats

Äpplen, kräftor samt en och annan mask

Elmiahelg. Alla åker dit. Även vi. Men inte detta år. 

Istället hade vi tillsammans med Pia & Stefan, Bibbi & Mattias och Micke & Patric bokat in oss för en helg i Julita. Äppeldagar och kräftskiva stod på agendan. 

Då vi har mindre än en kvarts restid till Julita var vi de första på plats på fredagskvällen. Vi hann precis klämma i oss vår medköpta sushi innan Pia & Stefan gled intill oss i den stora ställplatsficka vi hade kommit överens om skulle vara stor nog för alla fyra ekipage. Sedan tog det inte många minuter innan de två kvarvarande paren dök upp och vår lilla innergård hade fått fyra väggar. Där blev vi sedan sittande, inlindade i filtar,  trotsande både kyla och mörker.  

På lördagsförmiddagen gick vi i samlad trupp in på Julita gård och det som var dagens begivenhet – äppeldagarna. Det var en solig dag och vi gled omkring bland äppellundar, sensommarblomster, krimskramsstånd och restaurangvagnar. Några timmar senare var vi mätta på både äppeldofter och vildsvinskebab och återvände till vårt lilla campingläger. 

I solen drack vi sedan kaffe med dopp och hade en mindre ölprovning innan vi gick på en enklare tipspromenad med temat kräftor. Efter det var det dags för träffens klo – kräftskiva. Det bullades upp med både hjälmare-och havskräftor samt rökta räkor. Pajer, bröd och ostar. Olika aiolis och röror. Vi hade en jättetrevlig kväll med nubbar, skönsång (?) och bullrande skratt…..tills himlen öppnade sig och vi snabbt fick räfsa ihop våra ljuslyktor, skalberg och partymasker. Kvällen avslutade vi inne hos Micke och Patric med kaffe och äppelkaka.  

Dagen efter blåste det full storm. Det knakade så mycket bland grenarna i träden ovanför vårt lilla läger att vi till slut tyckte att ”rasrisken” var så stor att vi lika gärna kunde börja hemresan. Då vår resväg var ovanligt kort var vi hemma redan strax efter 11. 😱

Tack för en superrolig helg! 😘

13-15/9 2019

Kommentera gärna, tack!