Ett av toalettrummen…alltså där man förvarade toaletterna man släpade in på nödigas rum
Fricamping,  Uppland,  Västmanland

Fjärdhundraland

Förra helgen hade vi bokat att resa med Pia och Stefan, men så blev jag sjuk och vi blev kvar hemma. Denna helg hade Pia och Stefan bokat att resa med andra vänner, men så blev de sjuka. Istället för att bli hemma ännu en helg bokade vi snabbt om och gjorde den resa vi skulle ha gjort för en vecka sedan. Svårare än så är det sällan när man har ett campingfordon. 

På fredagen hade det hunnit bli mörkt när vi kom fram till vår mötesplats vid Frösåkers brygga. Vi kunde ändå skymta flera skepp omkring oss, men det var inte förrän morgonen efter som vi såg vilken fin plats vi hade övernattat på. Förutom den härliga sjöutsikten fanns det ett par promenadstigar och ett skeppsmuseum. Vi åt lång frukost och promenerade runt bland skeppen innan vi fortsatte vår resa mot Fjärdhundraland.

Det låter som om Fjärdhundraland är något taget ur ett verk av Voltaire, men vi programmerade bara vår GPS till Håbo kommun och Skokloster slott, men för den som vill se mer av Fjärdhundraland så finns det mycket mer att upptäcka.

Inne i slottet tog vi en 45 minuters lång guidad tur upp bland festsalar och torn. Vi hann även med en räksmörgås ute i solen innan vi körde vidare för att hitta en ny övernattningsplats. Vi testade en från från appen Park4Night och en via en skylt om ett naturreservat, men ingen av platserna var inbjudande. Istället svängde vi bara av när det dök upp en skylt om badplats. Själva badplatsen var rätt ointressant men parkeringen låg lummig och avskilt från omvärlden. Vi satt i solen och njöt i ett par timmar innan det började kännas kyligt. Då plockade vi fram vår nya, fina eldkorg och fortsatte våra samtal runt den. När vi hade ätit vår grillade middag i den mörka kvällen smet vi in till Pia och Stefan och avslutade kvällen inomhus.   

24-26/9 2021

Kommentera gärna, tack!