Ställplats,  Värmland

Fritidsmässan, Kristinehamn

I vintras hittade jag ett bra erbjudande inne hos facebookgruppen HCF, mässbiljetter inkl. övernattningar för 200:-. Jag slog så klart till. Skulle det inte passa oss när dagen kom skulle det inte fälla vår ekonomi om tvåhundra var slängda i sjön. Det behövde vi inte heller göra då de 13 milens avstånd en helg med strålande sol passade oss perfekt.

När vi rullade in på området fanns det ingen som tog emot och visade var vi skulle ställa oss. Vi letade själva oss ner till kanalen och parkerade med sjöglimt. Vi hann dock aldrig kliva ur bilen innan det ringde i Majks telefon, ”vill ni inte stå hos oss?” Vi hade blivit sedda av Mattias och ytterligare tre ekipage han hade som sällskap lite högre upp på området. Vi parkerade så klart om. Efter middagen blev vi sittande ute under en av markiserna tills midnatt. När vi la oss strömmade det in Gyllende Tider-låtar genom takluckan. Helgens marknad inne i Kristinehamn hade ett partytält med ett cover band som vyssade oss till sömns. Så mysigt!

Morgonen efter satt vi länge ute i solen (kom ihåg; det var våren 2018 som det var rekordvarmt i maj) innan vi gick in på mässan. Jag tröttnade rätt snabbt, köpte ett par lådor jordgubbar och la mig istället i gräset utanför husbilen och mumsade. Ett par timmar senare, när Majk och Mattias hade tittat klart och Mattias hade åkt vidare för att sluta upp med sina vänner som hade rest till mindre solig plats på förmiddagen, promenerade vi ner till Kristinehamn. Vi strosade bland marknadsstånd, sockervadd och karuseller men inget lockade oss särskilt. Istället gick vi för att äta middag. Vid vårt förra kristinehamnsbesök åt vi mongolisk buffé precis intill ställplatsen i hamnen (Thanh Thai Palace). Vi var otroligt nöja då och längtade riktigt efter stekta grönsaker, musslor, kyckling och heta såser. Som vi åt! Det var precis lika gott den här gången. Så fräscht, välfyllt och smakrikt. Bästa mongoliska barbecuen vi någonsin har testat. 👌

Efter middagen satt vi ute under vår markis och njöt av kvällen. Majk körde lite drönare, fotade området samt lågflög över Thomas och Anne som satt och åt utanför sin husbil. De förstod inviten och kom över efter en stund. Vi pratade sedan hål i huvudet på dem om Italien. När de gick tillbaks till sitt kröp vi i säng, denna kväll ackompanjerade av ett annat band i partytältet.

Helgen, med det fantastiska vädret, var perfekt. Själva mässan var väl inte så jätteintressant men vi återkommer säkert ett annat år ändå.

25-27/5 2018

Kommentera gärna, tack!