Campingplats,  Österrike

Camping Kranebitterhof – Innsbruck, Österrike

Då vi inte hade förberett vår avresa från Lazise tog det längre tid än planerat att komma iväg på morgonen. Vi hade betalat platsen till klockan 12 ändå var den nästkommande, holländska familjen ner vid två tillfällen och undrade när vi skulle åka. Trots att detta sänkte vårt packningstempo, och för holländarna blev ytterligare väntan, kom vi iväg vid 10.

I år reser vi för första gången med husbil. Tidigare år har vi haft husvagn. Husvagnen har gett oss möjlighet att röra oss på ett stort område när boplats är vald. Negativt med husbil är att avstickare måste vara mer välplanerade, då det oftast är trassligt att rangera om för några timmars utflykt. Så även shopping. Jag bara älskar att handla mat i Italien och storfavoriten av matvarukedjor är Iper. Ett Iper finns i köpcentrumet vid Affi (Affi ligger intill autostradan mot Brennerpasset). Äntligen fick jag frossa i ostar, inlagda grönsaker, pasta i roliga former och vin. Vi tillbringade flera timmar i butikerna i Affi innan vi styrde mot Brenner.

En annan negativ sak med husbil (över 3500kg) är att det inte räcker med vinjett om man ska åka motorväg i Österrike. Vi hade, redan hemma, införskaffat en ”GoBox”. Det är en sorts dosa som avläsare längst vägen känner av och plingar in passeringsavgift (betalvägar finns både i Italien och Kroatien men de betalas i tullstationer och är rätt överkomliga i pris). Avgiften i Österrike hade vi dålig koll på. Vi hade hört allt från 25 till 40 kr/mil…..och ALLA andra husbilar väljer att åka icke betalvägar genom Österrike för att det är så dyrt så även vi sökte alternativa vägar. Självklart går det inte att passera alperna gratis om man inte klättrar över berg……och jag är så vansinnigt trött på att resa med klump i magen, så vi valde att strunta i kostnaden och resa genom Brennerpasset på motorvägen (för jag hade läst att efter Innsbruck var bergen slut…..vilket så klart inte är sant).

I Innsbruck tog vi in på en liten camping strax ovanför staden. Utsikten var superfin åt alla håll och i förgrunden låg Innsbrucks flygplats där vi under kvällen såg flygplan gå upp och ner. Det var varmt och skönt på eftermiddagen. Vi slappade utanför husbilen och åt middag på campingens fina restaurangs uteterrass (vi som hade sett fram emot schnitzel fick äta pizza då restaurangen var italiensk). Ju längre kvällen led desto kallare blev det och vi blev rätt snart varse att vi hade passerat Alperna. Även om jag muttrade över att behöva sätta på mig en kofta var det ändå otroligt skönt att krypa ner i en sval säng och under natten bli fläktad av kall och frisk bergsluft.

Morgonen efter betalade jag 40 euro och vi fortsatte vår hemresa.
16/7-17/7 2017

Kommentera gärna, tack!