Ställplats,  Västergötland

Gööööööteborg!

För en som har jobbat i butiksbranchen i över 30 år, men nu har ett kommunalt vardagsarbete, är alla dessa vårhelgdagar såååå lyxiga. Helgdag igen, och i samband med den konsert av Foo Fighters i Göteborg.

Redan på måndagskvällen började vi köra söderut. Då vi är vana vid överfulla ställplatser efter klockan 18 och vi dessutom hade bestämt oss för en obokbar storstadsdito stannade vi redan i Alingsås. Deras ställplats Savannen var inte särskilt märkvärdig men gratis och lättillgänglig. Absolut ett bra ställe för övernattning. Efter en god natt fortsatte vi mot Göteborg.

En halvtimmes resa och vi kunde välja en skuggig plats uppe på Skatås ställplats strax ovanför Lisebergsbyns camping. Majk betalade, i en automat, 240 kronor för ett dygn. Sedan satt vi ute i solen och slappade innan vi tog spårvagn 5 in till centrala Göteborg. Innan konserten hann vi både hänga på en uteservering, shoppa lite och äta middag tillsammans med göteborgsboende dottern och sambo. När vi väl hade tagit oss in på nya, gamla, nygamla Ullevi var det fullt ös till några minuter före 24. Tio över tolv stod vi åter, packade som sardiner, på femmans spårvagn. Efter promenaden uppför skatåsberget kröp vi i säng strax efter ett.

Då ställplatsen ligger högt och i ett stillsamt område vaknade vi inte förrän klockan tio. Lite morgontoalett och bäddning så körde vi norrut igen. Efter ett längre frukoststopp i Skara och lite shopping i Örebro var vi åter hemma för att fira nationaldag med barnen.

4-6/6 2018

Kommentera gärna, tack!