Öresundsbron
Fricamping,  Småland

Kolla vilken fin plats jag hittade!

När vi vaknade i Puttgarden packade vi bara ihop, betalade 12 euro för natten och körde de få hundra meterna till färjeterminalen. Redan kvällen innan hade jag bokat 8:15-färjan. Inte för att det hade behövts på grund av beläggningen men för den snabba, digitala incheckningen och att biljetten blev 125:- billigare (för oss kostade överfarten 1070:-). 

På färjan åt vi frukost i lugn och ro sedan var det dags att rulla av i Danmark. Tullen plockade in ett par bilar före oss men vi vinkades bara förbi (jag noterade att det finns ett testcenter precis efter tullen om man behöver ta ett antigentest. Jag vet dock inte hur det fungerar just där). 

Genom Danmark rullade vi bara på för att köra över Öresundsbron och sedan betala 64 euro för inträde i Sverige. Medan vi körde över bron anmälde jag till tullverket att vi tar in vår hund i Sverige. Här lämnar man sin mailadress, får ett formulär att besvara och får sedan ett anmälningsnummer att visa upp vid anmodan (vilket aldrig har hänt oss, men vi vet i alla fall att vi har gjort rätt). https://www.tullverket.se/sv/privat/resa/resameddjur/resamedhundellerkatt.4.7df61c5915510cfe9e7107ce.html

Inte heller denna gång var tullen/polisen intresserade av vår hund, vår last, våra pass eller våra covidtest. Det enda han skrattande frågade om var ifall vi hade plockat upp några liftare. Vi skojade en stund med varandra sedan hälsades vi välkomna hem. 

Under vår fortsatta färd norrut visade bilen sig från sin sämsta sida. Pling, paus, pling, paus, pling…nä, nu skiter vi i det här. Leta upp en övernattningsplats så stannar vi och njuter av eftermiddagen, sa Majk. Och jag letade, via Park4Night, fram en mysig plats intill en sjö. När vi började närma oss kändes omgivningen bekant och när vi passerade en golfbana vi kände igen väl säger Majk ”Vet Du om att Du har valt ut samma plats jag valde ut under vår resa söderut för fyra veckor sedan?”. HaHaHa…lite snopet, men vi enades om att platsen var fin och att vi hade kört färdigt för dagen. Oturligt nog stod det redan två ekipage på platsen, men turligt nog är vi små och smidiga och kunde nästla oss mellan dem för en egen liten plats i en dunge. I en av bilarna bodde en ung, belgisk kille – Nicolas. Tillsammans med honom blev vi sedan sittande utanför vår bil till efter midnatt och då vi under flera timmar hade bytt erfarenheter om Sverige/Belgien (väldigt lika länder och landsmän visade det sig) sa vi innan vi somnade, nästa sommar ska vi kanske testa BeNeLux-länderna istället. 

Vi pratade alldeles för mycket för att hinna fotografera. Vill man se platsen finns lite bilder fyra veckor bakåt i feeden. 😄

15-16/7 2021

Kommentera gärna, tack!