Vår kvällsutsikt vid sjön Klämmingen.
Fricamping,  Södermanland,  Ställplats

Vi bytte Rom mot Sörmland

Japp, precis så blev det den här helgen. Vår vecka i ett 26-gradigt Rom, Italien hade vi ”på grund av omständigheterna” blivit tvungna att avboka. Istället för att äta underbar pizza i Trastevere blev jag bjuden på en riktigt, riktigt osmaklig växtbaserad hamburgare hos en snabbmatskedja längs E20 och istället för att besöka otaliga, antika monument i marmor fick vi beskåda stålkonstverket ”Ståltheten” genom husbilsgrannens köksfönster. Toppen! 

Efter den geggiga låtsasburgaren körde vi av från E20 i riktning mot Gnesta till sjön Klämmingen. I appen Park4Night hade Majk hittat en liten ödslig plats precis intill sjökanten. Så där jätteödslig var den inte då det redan stod en husbil där men platsen var stor nog att även vi fick plats. Natten var lugn och trots att vi nästan stod med ”sovrummet” ute på vägen bakom hörde vi ingen trafik förrän vid åttatiden morgonen efter. Medan Majk fortsatte snarka gjorde jag frukost i sällskap av båtägare som backade ner sina fordon vid den intilliggande sjösättningsrampen. Efter frukosten enades vi om att platsen var alldeles för öde för dagens humör. Vi vände stolarna och körde vidare. 

Först gjorde vi lite snabba inköp i Gnesta, sedan letade vi oss fram till ytterligare en övernattningsplats, Sibro Strand. Den föll oss inte  alls ”på läppen”. En nyanlagd ställplats (i våra appar var det bara en badparkering) som inte var helt färdigställd. Platsen i sig var långt ifrån attraktiv nog att betala 150:- för. Vi bestämde oss istället för att köra ner till Oxelösund och Femöre Marina. Det var länge sedan vi sist var där och vi skulle fortfarande hålla oss i vårt upptagningsområde, Sörmland. 

När vi kom fram till Femöre var alla de fina platserna så klart upptagna, men precis när vi rullade fram backade en husbil iväg och lämnade en plats på första parkett. Den nöp vi givetvis direkt för nu kändes de 150 kronorna som en bra investering. Så här, precis intill havet, blåste det rätt kraftigt, men med husbilen som läade blev vi sittande ute i solen i flera timmar. Vi planerade sommaren (duh!), pratade med ställplatsgrannarna och njöt av en stund av normal vårkänsla (även om vi viskade till varandra att det var väldigt hög medelålder på många av de som frotterade sig med varandra). Kvällen tillbringade vi med tärningsspel och när grannen drog för sitt köksfönster så att ”Ståltheten” doldes tog vi natt. 

8-10/5 2020

2 kommentarer

 • JoY

  Nog är det skillnad mellan Rom och Sörmland allt. Ni har ändå hittat fina platser att njuta av i solen. Vi hade planerat att besökt Holland och klassmöte i Schweiz för att åkt vidare till Italien Österike osv. Nu har vi inte ens ställt på bilen. Däremot får vi mycket gjort hemma med att ta hand om träden som togs ner. Snart kan vi nog också ge oss ut på någon 2 timmars tur.

  • blenda

   Ja, det finns många fina platser inom 2 timmar. Vi planerar dock för semester långt norrut. Hoppas, hoppas tvåtimmarsrekommendationen tas bort innan midsommar.
   Ha en skön långhelg!
   //Eva

Kommentera gärna, tack!