I brist på Nutella, Toblerone. 💪
Europa,  Ställplats,  Tyskland

Puttgarden

Dagens första etapp var satt till Magdeburg. Där var vår tanke att bilen skulle få vila medan vi tittade på stan. Men, vi hade även i bakhuvudet att ta ett antigentest innan vi kör in i Danmark och sedan Sverige. För det första för att Majk inte ännu är fullt vaccinerad och Danmark just nu kräver antigentest, men framförallt för att vara säkra på att vi inte drar med oss viruset hem. När jag googlade hittade jag ett testcenter längs vår väg i utkanten av Magdeburg (https://www.schnelltest-magdeburg.de/). Jag gjorde en snabb bokning på nätet (formuläret fanns på engelska och var lätt att fylla i) och så svängde vi av vägen och in till den mobila drive in-stationen utanför Bördepark köpcentrum. Där var de otroligt tillmötesgående (jag hade givetvis bokat fel dag, men de löste det på två sekunder). Testpersonen gav oss en varsin QR-kod och körde, genom det öppna bilfönstret, en tops ner i svalget och en upp i näsan på oss, sedan var det bara att rulla vidare. Vi valde att ta en fikapaus i bilen medan vi väntade de 15 minuter det tog för testet att uppdateras under qr-koden – negativt! 👍🏻 Istället för att åka vidare in i Magdeburg enades vi om att låta bilen fortsätta att vila på parkeringen utanför köpcentrumet medan vi utforskade de många butikerna innanför dess fasad. 

Ett par timmar senare kände vi oss våghalsiga och knappade in ställplatsen framför slottet i Schwerin, men ju närmare vi kom desto lägre började vi viska om att fortsätta att köra mot Puttgarden, nu när det gick så bra. I det här området har vi varit många gånger tidigare och vet att det haglar av nattplatser. Ingen panik alltså om bilen behövde vila. När vi rullade ut på Fehmarn gratulerade vi varandra till att ha slagit rekord, ett plinglöst rekord sedan vi passerade Brennerpasset för fyra veckor sedan. 🤘

På den bommade parkeringen intill Bordershoppen stängde vi av motorn och lovade bilen en nattlig paus. Klockan var nu efter 18. Vi var båda ashungriga och dösvettiga men då Bordershoppen stänger redan klockan 20 (pandemitider?) valde vi att först gå en sväng inne i den stora båten. Det var otroligt folktomt och lätthandlat men trots att vi hann se varenda flaska slog vi även ett annat rekord denna dag – kortaste kvittot. Några flaskor whiskey, ett fåtal plattor öl och en handfull dunkar billigt rödvin så stod vi åter på parkeringen. Efter en varsin dusch och middag i magen kände vi oss starka igen och medan himlen färgades rosa skålade vi för en semester som inte gick enligt våra planer men som ändå har gett oss minnen för livet.

14-15/7 2021

Kommentera gärna, tack!