Majk köpte ett sexpack av dessa fina öl - och glömde dem kvar i ståndet.
Fricamping,  Närke

Örebro mat- och dryckesmarknad

Tidigare i somras kom vi överens med ett par ”gamla” kompisar, Tommy och Lotta, om att byta deras spa-bad mot några flaskor vin. Nu var vi sugna på att genomföra affären. Det visade sig dock att de inte skulle vara hemma denna helg, de skulle jobba på mat- och dryckesmarknaden i Wadköping, Örebro. Jamen, fyll bilen med poolgrejer så plockar vi upp det i Wadköping, sa vi. Det blev en deal. 👍

Vi gissade att marknaden skulle dra mycket folk, med många bilar. Därför valde vi att köra till Örebro redan på fredagskvällen. Efter att ha plockat upp lite sushi till middag svängde vi in till den gata vi brukar ”campa” på när vi besöker Örebro – Skyttegatan precis intill Wadköping och stadsparken. Tillsammans med ett par andra husbilar övernattade vi i denna lugna del på gångavstånd till den livliga stadskärnan.

Matmarknaden öppnade inte förrän 11 på lördagen men det vallfärdade besökare hela förmiddagen. När vi hade duschat och ätit frukost var det full aktivitet och grillröken låg tung bland alla stånd längs de trånga gatorna i Wadköping. Vi provsmakade lite av varje och köpte kantareller innan vi gick genom stadsparken och bort till stadsträdgården och den restaurang som inhyste dryckesmarknaden och dess olika stånd av mikrobryggerier. Förutom ett snabbt byte av vin mot ett spa-bad blev vi hängandes i den fina stadsträdgården. Lotta gjorde oss sällskap under eftermiddagen där vi satt i snygga trädgårdsmöbler under det mysiga trädet precis intill scenen. Tommy stod och pratade om, och sålde smakprover av, det öl han tillverkar. Majk var framme vid ståndet otaliga gånger medan jag nöjde mig med ett glas vaniljöl innan jag gick över på bubblet vid ståndet intill. Förutom den goda stämningen och den fantastiska miljön bjöds vi även på god mat. Den rödbeta- och  chèvrepizza jag åt till middag var absolut i klass med italienska pizzor. Vilken oväntat trevlig dag detta visade sig bli, tack Lotta och Tommy!

På söndagen skyndade vi hem. I skrivande stund är badet upp i 32 grader. Jajamän, senare ikväll ska vi bubbla. 👙

16-18/8 2019

5 kommentarer

 • Britt-Marie Lundgren

  För ett par veckor sedan strosade vi omkring i det mysiga Wadköping. Då var det tämligen glest med besökare (måndag fm) men då fick vi heller inte vara med på en trevlig mat- och dryckesmässa!
  Vi tycker det är så spännande med alla små lokala bryggerier som dyker upp och bidrar till en ny ölkultur.

  • Eva

   Ja, Wadköping har mycket fint att visa även utan tusentals matbesökare. 👍🏻

   Jag är inte jätteförtjust i öl men tycker ändå det är roligt med alla mikrobryggerier med öl i konstiga smaker och med lustiga namn. 🙂

 • Reiselinda

  Ser jättetrevligt ut. Tack för tipset om Skyttegatan, Örebro verka ju inte annars vara så husbilsvänliga. Lite mera folk i Wadköping nu än när vi var där tidigt en måndag morgon i somras.

Kommentera gärna, tack!