Sjön Örmalmeni solnedgång
Fricamping,  Närke,  Västmanland

Planlöst resande

Jag vet inte om det är för att vi har varit utomlands eller för att semestern är slut men i mitt hjärta känns det som att den svenska sommaren är över. Det blir kyligt om kvällarna, mygg, knott, getingar, flugor, tvestjärtar….alla slåss de om min uppmärksamhet och så är det något med solen och luften. Det är varmt men ändå kallt. Kvavt men ändå friskt. Och så den där jä*la väderprognosen. Regn, regn, regn….men inget regn i sikte. Skog och mark är snustorr. Kommande veckor ser gråa ut (om man litar på John Pohlmans ersättare) men denna helg skulle vara fin. Jajamän, vi lättade så klart ankar när Majk kom hem efter jobbet på fredagen. Inte så långt tyckte jag som fortfarande har träsmak efter semesterns många mil. Höger eller vänster frågade Majk uppe vid vår korsning ut från samhället vi bor i. Vänster fick det bli, mot Arboga. 

För något år sedan messade jag med en kille från nån av alla grupper jag är med i. Han sökte bra fricampingplatser på Hjälmarens södra sida, i gengäld hade han en plats att tipsa om på norra. Vårt platsbyte gjordes men sedan glömde jag bort det tills vi nu satt och åt middag på Dinners i Arboga. Ja, just det! Ska vi kolla upp den platsen, den ligger inte långt här ifrån? Sagt och gjort. Vid Glanshammar svängde vi av och snirklade oss sedan ner på småvägar genom gårdar och kohagar. Jag tänker inte berätta i detalj var platsen ligger för det är bara en pytteliten strand intill en pytteliten båthamn. Hittar ni den via våra bilder är det helt okej, det är inte vår mark, men det vore trist om platsen hamnar i nån ställplatsapp eller i nån facebookgrupp och det sedan kommer upp en förbudsskylt.  Här tillbringade vi kvällen pratandes med badgäster och viftande åt flygmyror som hade valt ut just denna kväll för sina amorösa eskapader. 

På lördagsförmiddagen drog vi vidare. Vi hade ingen plan idag heller. Liiite norrut men inte mycket. Först ville vi spana in en slottsruin, Kägleholm, intill sjön Väringen. När vi hade smugit omkring där, bland spökena, började vi söka nattplats. Vi rörde oss i ett område av ”put and take-sjöar” så nattplats visste vi att vi skulle finna, men inte var. Till slut beslutade vi oss för att testa Örmalmen. 

Efter en hel del grusvägar (GPS:er genar gärna) stod vi intill sjökanten vid Örmalmen. Inte helt ensamma men med mycket utrymme kvar för fler ekipage. Det blev en skön eftermiddag  med god mat och dryck. När myggen började bli påträngande tände ”grannarna” en brasa och sedan satt vi runt den och berättade reseminnen för varandra till solen gick ner. 

2-4/8 2019

En kommentar

  • Anna / boihusbil.se

    Skönt med det planlösa resandet tycker vi. Lite stolpar i planeringen när resan är längre än en helg känns bra, men sen får det gärna vara oplanerat till större delar. Ser ut som ni hittade fina platser och dessutom fick lyssna till trevliga berättelser, låter som en kanonhelg.

Kommentera gärna, tack!