Fricamping,  Närke

Tysslinge

Det var flera veckor sedan vi var ute med husbilen. Lusten har så klart funnits men inte tiden. Denna helg hade vi bestämt att ge oss tiden. Efter samtal med ett par vänner kom vi fram till att ett besök i trakten av Örebro skulle passa alla bra resemässigt. Vi bestämde oss för att besöka sjön Tysslingen och att övernatta på parkeringen till det som kallas Naturens teater och vid denna årstid är ett skådespel av tusentals svanar.

Nu såg jag bara några svanar som hastigast på fredagskvällen då vi tittade runt efter en lämplig plats att parkera två husbilar och en husvagn, för sedan var jag knappt utanför dörren då jag fick feber och mest bara ville ligga i sängen och tycka synd om mig själv.

Med febernedsättande orkade jag ändå umgås med de andra under fredagskvällen men på lördagsförmiddagen fick Majk och de andra utforska området på egen hand. Vad jag förstod fanns det ett café samt någon form av fågelmuseum. Jag tror jag missade litet.

På lördagen blev vi bjudna på middag i husvagnen och blev sedan sittande där till midnatt (inte jag då, jag låg och sov). Vädret hade utlovats fint men var både molnigt och blåsigt fram till söndagen då det plötsligt sprack upp och blev soligt och skönt. Första riktiga vårdagen tillbringade vi utanför husbilen. När halva gänget bröt upp för hemfärd beslutade vi andra oss för att ta en titt på ytterligare en plats i Örebro, Karlslunds friluftsområde. På områdets kartor var en stor parkering intill ett vattendrag utritat. I verkligheten visade det sig vara en rätt trång och liten p-plats vid vägs ände. Men när vi nu ändå hade pressat oss in där passade vi på att äta sen lunch och sedan gotta oss i solen ett par timmar innan även vi skildes åt för hemfärd.

Kostnaden för övernattning denna helg blev 20:- i p-avgift. Inte mycket att oj:a om.

24/3-26/3 2017

Kommentera gärna, tack!