Fricamping,  Södermanland

Trav på tapeten

Jag är verkligen jätteförtjust i vår husbil. Ändå måste jag erkänna att jag slänger långa blickar efter en annan. Kabe 780 Xover -17 står högt upp på min önskelista. Så hur får man råd med alla ha-begär? Jo, man vinner pengar. Det verkar fungera för andra.

Jag har jobbat med spel och dobbel i 20 år men inte satt min fot på en travbana sedan jag slutade med det för 17 år sedan. Majk har mest kommit i kontakt med hästar då han zappar förbi V75-sändningen på lördagseftermiddagar. På den nivån ligger vårt intresse för trav. Den här helgen skulle vi ändra på det, och sedan köpa ny husbil.

Vi kom hemifrån rätt sent på fredagen men då målet, Sundbyholm travbana, bara ligger på andra sidan stan var vi där på en halvtimme. Vi hade pratat med personal på banan och blivit tipsade om att åka in bakom läktaren. Där kunde vi parkera och till och med få el. När vi kom fram gick det inte att komma in på området men precis intill huvudentrén fanns det parkeringsmöjlighet. Vid en närmare titt fanns det även elstolpar så vi trodde att vi hade hittat rätt och kopplade in oss på elnätet, bullade upp med smörgåstårta och bubbel och sjönk sedan ner i varsin fåtölj och mös framför tv:n.

Efter frukost på lördagen började det röra sig både människor och hästar runt oss. Vid ett tillfälle snurrade en husbil förbi och vi trodde att vi skulle få grannar, men den försvann tillbaks samma väg den precis hade kommit…..och dök sedan upp framför oss, innanför staketet. Vi var inte sena att starta upp vår bil och köra runt banan för att hitta den infart den andra husbilen uppenbart hade funnit. Grinden, där travhästarna lotsades in på stallbacken, stod nu öppen och vi rullade fram till grindvakten. Han hälsade oss hjärtligt välkomna, gav oss en påse godis och en stallbacksguide och så var det bara att köra in bland hästtransporter, sulkys och tv-kameror. Vi körde runt läktaren och parkerade intill den andra husbilen bara 10 meter från banan. Första parkett!

Vi tillbringade sedan många timmar med hästsnack, insatser, travlopp och……förluster. När vi på söndagseftermiddagen vänder hemåt vet vi att vi kommer behålla vår gamla, älskade husbil. Vi vet även att vi måste göra om detta. Speldjävulen har väckt till liv. Nästa gång vill vi dock ha plusgrader (och vinst).

24/2-26/2 2017

Kommentera gärna, tack!