Italien,  Ställplats

Desenzano

Det tog oss närmare två timmar att, längst sjön, köra från Torbole till Desenzano. På vägen passerade vi alla våra favoritorter – Malcesine, Lazise, Peschiera och Sirmione. Vi valde dock en ställplats 2 kilometer från Desenzanos centrum då vi bara har varit i orten vid ett tillfälle tidigare och då för lång släktmiddag kvällstid. 

Ställplatsen, La Spiaggia, låg fint med utsikt över sjön. Vi njöt dock utsikten från den intilliggande restaurangen med en varsin pizza. Mätta och belåtna stegade vi sedan de två kilometerna till centrum. Vi tittade i lite butiker, klättrade upp till kastellet ovanför hamnen men tillbringade den mesta tiden på olika uteserveringar. Vi ville stanna till kvällen då det, sist vi var där, var så mysigt med alla olika fasadbelysningar. Sista baren vi stannade vid låg i en trång gränd. Tunnor med höga barstolar stod, i lutning, utställda längst husväggen. Vi satt länge och njöt av platsen, förundrade över hur mycket människor som steg in i den lilla baren. Det var först när vi själva steg in och gick längst in i lokalen för att uppsöka toaletten som vi förstod vad som dolde sig bakom dörrarna – en semitakad innegård med många, rödvitdukade bord tätt ihop. Wow! 

Vi som inte ens var särskilt hungriga kunde inte stå emot. Här måste vi stanna och äta. Medan mörkret sänkte sig njöt vi sedan av varsin pasta med havstema. Vilken pärla vi hittade där uppe i gränden. Ristorante Corte Pozzi tillhörande Hotel Alessi på Via Castello. ❤️

9-10/7 2019

Kommentera gärna, tack!