Nu började vi känna igen…
Europa,  Ställplats,  Tyskland

Allianz Arena – München

Vi fortsatte vårt puttrande på småvägar denna morgon. Det var supermysigt att köra igenom alla dessa små byar med dubbelnamn. Vägen var inte rak men det var absolut inte backig, men när vi började närma oss Brennerpasset bad jag ändå Majk att välja autostradan. En vanlig semester hade Majk fått släpa mig över bergen längs småvägar men med tanke på bilens lynne ville jag inte chansa…och mycket riktigt. När vi vid sista bensinstation i Italien stannade för att köpa vinjett plingade bilen till och vi fick ta en kaffepaus och vänta på svalare motor och påfyllnad av kylarvätska. 

Resan vidare gick över förväntan, trots att det var flera skitjobbiga vägarbeten genom Österrike. När vi körde in i Tyskland var vi förvånade över att det enda utropstecknet var då betalautomaten inför Europabrücke inte ville ta emot våra pengar utan tände grön lampa och önskade oss trevlig resa (räkning dyker väl upp hemma om nåt år). 

Inne i Tyskland blev det rätt snabbt tyst inne i bilen. Himlen var grå och tempvisaren slängde skrattande 14 grader i ansiktet på oss. Vi som hade sett fram emot en ljummen kväll i skenet av Allianz Arena (vi har alltid haft tur med vädret de gånger vi har övernattat där) fick nu sitta inne i bilen och glo på varandra då även himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. 

Några timmar senare då vi hade ätit, regnet hade upphört tog Majk en närmare titt på arenan. Det gick att komma in en bit men någon gräsmatta fanns där inte, den hade väl gjort sitt under EM nyligen (liksom skylten). När arenan gjorde vår värld röd kändes det ändå rätt bra att krypa ner i en sval säng.

När man kör in till Allianz Arena (vilket kan vara rätt rörigt då arenan är stor och vägarna många) får man framme vid bussparkeringen/ställplatsen en biljett vid infartsbommen. Denna löser man in vid entrégrinden in till arenan innan man kör fram till bommen. 15 euro kostar en övernattning med tillgång till toalett, tömning och fyllning av vatten…samt ett magiskt ljussken kvällstid. 

12-13/7 2021

Kommentera gärna, tack!