Italien

Lago di Resia

När vi, efter tre timmars shopping och ytterligare en halvtimmes inpackning, lämnar Affi börjar klockan närma sig 14. Eftersom vi vill komma upp i bergen i närheten av Österrike innan kvällen åker vi autostradan upp till Bolzano och viker där av mot Merano. Vägen upp är inte särskilt läskig (jag är ju en rätt höjdrädd person), även om det stiger rätt kraftigt den sista biten.

Redan vid sjön innan Resia, Lago di Muta, börjar vi söka plats för övernattning. En camping ligger precis intill linbanesystemet som tar en högre upp på berget, men området var i övrigt rätt trist. Vi fortsätter istället fram till platsen där kyrktornet sticker upp ur sjön (längs hela sjöbotten har det legat små byar. 1950 fick nån för sig att bygga en damm. Alla byarna tömdes på folk, husen jämnades med marken och så fylldes området med vatten. Det enda som finns kvar är kyrktornet från 1300-talskyrkan tillhörande byn Alt-Graun/Curon). Vi promenerade sedan ut och runt på den sandbank man vid vårt förra besök bara kunde se på bild. Vattenståndet var betydligt lägre i år. Vi pratade om att låta oss låsas in på parkeringen (bommar fälls mellan 20 och 8) men tyckte oss se husbilar stå parkerade snett över sjön. Vi ville kolla upp platsen.

I resterna av byn Piz tog vi kväll. Även här fanns det en linbana igång. Det var många mountenbikeåkare i farten. Snökanonerna gick för fullt…..men då det var 22 grader hade de lite svårt att producera snö 🤪.

Efter middag och kortspel tände vi ljus, kröp upp i soffan och tittade på film innan vi kom till ro i den friska, elvagradiga natten.

8-9/7 2018

Kommentera gärna, tack!