Italien

Camping Europe

Vi vaknade runt åtta i München, åt lite frukost, tömde toa och gråvatten (och betalade 1 euro för att inte få vatten) och matade in infartsbiljetten vi fick när vi kom i den stora, gula maskinen vid entrén till Allianz Arena. 5 euro! Konstigt tänkte jag men betalade det maskinen begärde. Vid bommen stod sedan en kvinna och tog emot kvittot då bommen stod i uppfällt läge. Tack sa vi, danke sa hon. Vi har betalat 15 euro vid våra tidigare besök så detta var något nytt. Inte oss emot!

Sedan stod vi på ner emot gränsen Tyskland-Österrike. Efter ett rätt segt byggarbete söder om München var vi nån timme senare inne i Österrike med sikte på Innsbruck och sedan Brennerpasset. Efter cirka 10 mil på autobahn i Österrike slutade vår go box att plinga och vi var inne i Italien (den här vägen kostade det 623:- med husbil över 3,5 ton). Ett par timmar senare rullar vi ner för berget ovanför Torbole intill Riva del Garda vid norra delen av Gardasjön.

Vi har nu spenderat två dagar på Camping Europa. En liten, rätt oansenlig camping men med direktaccess till sjön. Vi har solat, badat, cyklat, shoppat och haft lata dagar. I detta nu mullrar åskan på andra sidan berget. Det är fortfarande varmt (32°C) men det dripplar ett stilla regn….som mest hörs på markisen. Ikväll ska vi packa ihop för i morgon tänkte vi köra vidare söderut.
19-21/6 2018


Kommentera gärna, tack!