Närke,  Övernattning,  Värmland

Kent – den sista sången

För flera månader sedan sa Majk åt mig att se till att jag slutar jobbet senast 14:00 den 2 december. Jag såg till det.

När jag kom hem strax efter 14 hade Majk packat det mesta och vi drog nästan direkt iväg. Jag visste inte vart eftersom Majk ville överaska mig. Vi passerade Arboga. Vi passerade Örebro. Vi passerade Karlskoga. I Karlstad lämnade vi E18 och befann oss plötsligt på precis samma plats som för några veckor sedan – utanför Löfbergs arena. Det tog inte många sekunder innan jag såg budskapet på den stora neonskylten ovanför ingången. KENT skulle ha konsert ikväll. Och vi hade biljetter.

Efter en helt fantastisk konsert somnade vi utanför arenan precis intill Klarälven.

Vi sov länge på lördagen, åt frukost medan vi tittade på morgon-tv, diskade och plockade undan innan vi gav oss ut på E18 igen. I Örebro stannade vi till vid Mariebergs stora köpcentrum. Där blev vi kvar rätt många timmar. Vi shoppade julklappar och åt middag på restaurang. När vi kom ut till husbilen igen hade det blivit mörkt.

Vi bestämde oss för att söka övernattningsplats i Örebro och körde in till centrum då jag hade hört att man kan parkera intill slottet. Hade vi bara varit tre meter kortare och om någon av de fyra platserna hade varit ledig skulle vi ha haft en fantastisk utsikt över Örebro slott. Nu var platserna upptagna och vår elefantrumpa för lång så vi sökte oss vidare.

Efter lite snurrande och inspekterande av stora, tomma p-platser ute vid Naturens hus (säkert mysigt på sommaren men inte nu) passerade vi över Svartån och ställde oss istället mitt i Örebro Marina. Vi parkerade vid kajkanten och hade sedan människor passerande runt oss hela kvällen och morgonen då marinan ligger centralt i ett fint strövområde.

När bilen var iordningställd för resa på söndagsförmiddagen valde vi mellan att åka hem eller hitta på nåt. Vi hittade på nåt. Nora julmarknad lockade. Kanske inte så mycket för julmarknadens skull utan mer för närheten från Örebro samt att vi aldrig hade varit där och promenerat bland de gamla kulturarvshusen.

Vi parkerade vid Bryggeriet precis vid infarten till Nora. En superfin plats med gott om utrymme. Vi sa båda att detta hade kunnat vara vår övernattningsplats om vi hade vetat att det var hit vi skulle åka. En kort promenad så var vi uppe på julmarknaden. Vi tittade runt bland stånden, butikerna och husen och avslutade vårt besök med räkmackor på stadens mysiga café.
2/12-4/12 2016

Kommentera gärna, tack!