Sik håvades i forsen förr i tiden.
Fricamping,  Lappland

Kiruna

Nu börjar jag känna igen vårt sätt att resa. Många mil på en dag. 😂

Natten i Luleå var lugn och vi körde utvilade vidare norrut. Längs vägen hittade vi nån kuf som snidade i trä…d och bunkrade militärmateriel. Jag vågade mig inte in då jag tyckte det lät som någon spelade banjo i de innersta rummen men Majk kom ut med insikten att, OM kriget kommer då är det hit vi åker först.

Framme i Haparanda möttes vi av vägs ände. Ja, i alla fall om man ville åka in i Finland. Kravallstaket delade Viktoriatorget likt en ”Die Mauer” i stål. Haparanda -20 hade backat till Berlin -61. Svenskar på ena sidan, finnar på andra. Dock fick finnarna köra fritt fram och tillbaks över gränsen, men inte vi. En känsla av att samtliga svenskar är pestsmittade infann sig. Vi körde vidare.

Vid Kukkolaforsen tog vi en längre paus. Vi spanade in den mäktiga forsen men tempen hade nu sjunkit och det blåste en del så medan Majk gick och klämde på de olika minnena från då platsen var aktiv kokade jag lunch i husbilen. När vi kände oss klara fortsatte färden. 

Det som är lite roligt, I ett område vi aldrig har besökt, är att många av ortsnamnen finns i vår vokabulär. Övertorneå, Överkalix, Korpilombolo, Vittangi, Svappavaara, Jukkasjärvi (där har vi iofs varit) och till slut var vi framme i Kiruna. 

Under dagen hade vi tillryggalagt över 50 mil, nu ville vi ta kväll. Toppen, en ställplats fanns i staden, den sökte vi upp. 👍🏻…👎🏻
Det här är ett tips till andra kirunaresenärer. Välj bort ställplatsen vid Hotell E10. Till att börja med var Coop-parkeringen, där vi valde att övernatta, fräschare än ställplatsen. Dessutom var Coops parkering gratis istället för de hutlösa 180:- (280:- med el) de skinnar sina gäster på för en p-ruta i ett köpcentrum.

30/6-1/7 2020

Kommentera gärna, tack!