Välkommen till Fiskarn!
Fricamping,  Södermanland

It’s beginning to look a lot….

Om vi tyckte vi campade på hemmaplan förra helgen (Västerås) får man nog kalla denna helg för campande hemma i vardagsrummet. 

På fredagen körde vi den korta sträckan till Julita gård. Vi gillar verkligen den platsen. En härlig miljö och välordnat för campingfordon utan några krav åt varken det ena eller andra hållet. Det var bara jag och Majk där. Ändå blev det både sent, blött och hög musik innan vi kom i säng vyssade av blåst och regn. 

Klockan 12 öppnades grindarna till Julita gård och den ”julstämning” de hade bjudit in till. Vi promenerade genom parken, köpte lite julblommor inne i stallet, drack glögg i det, av Ernst, julpyntade herrgårdsköket och gick sedan ner till Skansenkyrkan för en julkonsert med Julita kyrkokör. Bara dagarna innan hade vi varit på konsert med ”Kentkören”. Den konserten var en otrolig besvikelse, våra förväntningar var därför rätt lågt ställda. I nivå med ”okej, det är ett fint kapell och det lär vara varmt där inne”. 25 minuter senare sitter jag, längst fram i ”kyrkan” och applåderar med tårarna rinnandes okontrollerat nedför mina kinder. Det var så vackert och stämningsfullt. Tack! ❤️

Nu var det bara att, i rask takt, promenera tillbaks till husbilen. Vi hade en och en halv timme på oss att förflytta husbilen från Julita till Strömsholm och där duscha och göra oss iordning för kvällens julbord hos ”Fiskarn i Borgåsund”. Medan parkeringen fylldes piffade vi till oss och gick som sista gäster  över bryggan ut till den flytande restaurangen. Ett par timmar senare masade vi oss tillbaks till husbilen med magarna stinna av sill, lax, kräftor och alla möjliga andra fiskrätter från den köttlösa buffén. Så gott! 

Efter natten på Fiskarns parkering körde vi till Åsby handelsträdgård för lite mer blomster innan vi återvände hem med hela söndagen kvar till julförberedelser. Att campa nära gör att helgen känns längre. Toppen! 

Kommentera gärna, tack!