Campingplats,  Lappland

Lapplandsturné del 2

Så var vi då i Jokkmokk. När vi gled in på Artic Camp blev vi hänvisade en plats intill våra vänner. Vi parkerade, piffade lite och gick sedan, välklädda, ut till en sprakande brasa och värmande glühwine. När kylan gjorde sig allt för påmind gick vi in till det ena vänparet, blev bjudna på smaskig middag och avslutade kvällen med prat och skratt.

På torsdagen hade vi bestämt att besöka marknaden. Campingen ligger några kilometer från stadskärnan men att promenera i det kyliga vädret lockade inte. Istället åkte vi taxi, snöskotertaxi. På de stora renfällarna var det bara näsan och kinderna som fick en frostbehandling men turligt nog stod chauffören på rätt bra och vi var snabbt inne på marknaden. Vi promenerade gata upp och gata ner mellan olika marknadsstånd. Mycket var samma krimskrams som brukar finnas på marknader men det fanns även en hel del djurrelaterat som fällar, kläder och uppstoppade smådjur. Vi åt souvas, köpte kaffeost (nu har vi smakat på den – skitäckligt) och tittade på ren-race innan vi återvände till husbilen. Efter några timmar av upptining (bastubad) så gick vi in till det andra vänparet och blev bjudna på ostfondue. Kvällen avslutades sedan inne hos dem.

På fredagen kände vi oss klara med Jokkmokk. Våra vänner skulle vända hemåt under eftermiddagen. Vi valde istället att tömma och fylla alla tankar, betala 640:- för två campingnätter och fortsätta norrut.

31/1-2/2 2018

Kommentera gärna, tack!