Ställplats,  Västmanland

Lugn & ro – Kungsör, Skultuna

Förra helgen var rolig, men vi reste rätt mycket under få dagar. Denna helg ville vi ha det lugnare.

Jag slutade lite tidigare och hann packa husbilen klar innan Majk kom hem. Vi kom iväg ganska direkt när han kom från jobbet. Vår tanke var att besöka fabriksområdet i Skultuna men hade hört att det kan vara stökigt där kvällstid. Vi valde då att stanna till redan i Kungsör för att hinna njuta av kvällen. Nere i hamnen fanns två utmärkta (både bra och uppritade)platser för husbil. Det var dock inte plogat så vi ställde oss så gott vi kunde åt sidan. Vi gissade att det inte skulle vara särskilt mycket trafik på platsen då den låg rätt avsides. Vi hade rätt….förutom en bil som, med hög volym på stereon, stod parkerad några meter längre ned i hamnen i närmare en timme. När den drog vidare suckade jag lättat….tills den någon timme senare dök upp igen. Samma procedur denna gång. Parkerad en bit bort, stereon på högst volym. Nån timme senare åkte bilen vidare. Vad jag märkte återkom den inte mer, men det hade varit tillräckligt för att få mig att sova sämre. När morgonen kom var det rätt skönt att äta frukost och sedan dra vidare.

Området vid Skultuna var jättefint. Vi övervägde, efter shopping i det olika fabriksbutikerna och intag av supergod räksmörgås, att övernatta på den stora parkeringen men vi kom fram till att platsen nog gjorde sig bättre på sommaren än nu på vintern. Vi drog vidare när vi hade sett det vi ville se.

I somras var vi ned vid ställplatsen i Borgåsund (vid Strömsholm) men sa båda två att platsen inte lockade oss eftersom den var trång och fylld med parkerade bilar. Nu, när vi åkte ner för att bara kolla läget, var det helt tomt och helt stilla. Här ville vi stå över natten. Då vi båda hade längtat efter en lugn helg var detta perfekt. Det var vi och solnedgången och det var vi och soluppgången. Avkopplande!

Båda ställplatserna var stängda för vintern så vi betalade inget för våra övernattningar denna gång.
13/1-15/1 2017

Kommentera gärna, tack!